03 Tem 2018
Alparslan Hocaya atılan iftiralardan biri de “hükümete sürekli düşmanlık yaptığı” iftirasıdır. Evet, Alparslan Hoca mevcut iktidarın bazı uygulamalarını, bazı politikalarını yanlış bulmuş ve bunlara karşı tenkitlerde bulunmuştur. Ancak bu tenkitler düşmanlık maksadıyla yapılmış tenkitler değildir. Bütün tenkitler tamamen iyi niyetle ve vatanın, milletin iyiliği amacıyla yapılmış tenkitlerdir. Kırpılmış videolarla yapılmak istenen algı operasyonu, bu meselede de yapılmış, sanki Alparslan Hoca hükümete düşmanlık yapıyor gibi gösterilmek istenmiştir. Alparslan Kuytul Hoca, Ak Parti Hükümetinin İslam’a ve Müslümanlara fayda veren konularda yaptığı atılımların arkasında durduğunu söylemekten asla kaçınmamıştır. Çünkü onun zaman zaman yapmış olduğu açıklamalar hükümet düşmanı olduğundan değil yalnızca imanının bir gereğidir. Güzel bir gelişme yaşandığında da hükümeti tebrik etmiş, destek vermiştir. İşte Alparslan Hocanın Ak Parti Hükümetini takdir ettiği ve tebrik ettiği hususlardan bazıları:  Başörtüsü Sorununun Çözülmesini konusunda tebrik etmişti. “Başörtüsüne serbestiyet getirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta: “Evet, bu da Kurban meselesi gibi verilen mücadelenin sonucunda varılan bir noktadır. Elhamdülillah. Şimdi bu hata düzeltilmiş oldu. Biz nankör insanlar değiliz. O zaman kınadık hükumetin yaptığını, o genelgeyi göndermesini, “başı açık” ifadesini eklemesini kınadık. Bugün de kaldırmış, birkaç gün evvel kaldırmış. O zaman kınadıysak bugün de tebrik etmemiz icap eder. Bundan dolayı takdir ediyoruz.  Okullarda Mescit Açılmasını Tebrik Etmiş ve Desteklemişti Alparslan Hoca, başörtüsü sorununu çözmelerinden ve okullardaki kız-erkek talebeleri için ayrı mescit açılması kararı almalarından dolayı Hükümeti tebrik etti: “Daha evvel başörtüsü meselesini hallettikleri zaman hükümeti bu kararından, başarısından dolayı tebrik ettiğimi söylemiştim ve bu (okullarda kız-erkek ayrı mescit açılması) kararından dolayı da tebrik ediyorum.”  “Ensar Vakfı’ndaki çocuklara yapılan cinsel istismar olayını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta “böyle bir olaydan dolayı Hükümetin suçlanamaz” demiştir. “Elbette her yerde birtakım olaylar olabilir. Bir partide olur, bir vakıfta da olur, bir dernekte de olur. Herkes aynı değil. Birtakım insanlar yanlış işler yapabilirler. Bunu bütün bir vakfa mâl etmek iftira olur, zulüm olur.”  Kurban bayramında THK’nın deri toplama yetkisinin alınmasını desteklemişti 27 Ağustos 2013 tarihli konuşmasında kendisine sorulan: “Bu sene Kurban Bayramı’nda THK'nın deri toplama yetkisinin alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap vermiştir: “Hükümetin aldığı bu kararı iyi değerlendiriyorum. Her hâlükârda doğru bir karardır”  Alparslan Hoca, Hükümete karşı gerçekleştirilen gezi parkı olaylarında çeşitli illerde, eş zamanlı olarak çıkartılan ayaklanmaları ve çevreye zarar vererek yaralanmalara sebep olacak bir şiddetin ortaya çıkmasını hükümete karşı adeta bir darbe girişimi olduğunu söylemiş ve yanlış bulmuştur “Türkiye’nin kalkınmasından rahatsız olanlar, faizin düşmesinden, Türkiye’de üretimin artmasından rahatsız olan birtakım güçler, geçmişte darbe yoluyla askerleri kışkırtarak darbe yaptırıyorlardı, askerler de darbeyi yapıyordu. Şimdi artık o dönemler geçtiği için bu sefer halkı kışkırtmak yoluyla, Ortadoğu’da olan olayların benzerlerini burada yapma yolunu tercih ediyorlar. Çünkü son iki yılın modası halkı sokağa dökmek. Eskiden tankları sokağa sürüyorlardı şimdi halkı sokağa sürüyorlar.” • Alparslan Hoca “17-25 Aralık Operasyonu Bir Darbedir!” demiştir. “Cemaat, hükümete karşı 17-25 Aralık operasyonunu yapmıştır. Ben onu (operasyonu) bir darbe olarak gördüm. Bu bir darbedir dedim ve cemaati kınadım.”  Sizin için AK Partiye düşman olduğunuzu söyleyenlere ne cevap verirsiniz sorusuna: “Niye düşman olayım, nerden çıktı bu laf? Ben sadece yanlışa yanlış diyorum, ben namaz kılana düşman olmam. Hayır, asla böyle bir şey yok! Biz Müslümana düşman olacak insan değiliz. Bizimki haksızlıklara düşmanlık yapmaktır. Bugüne kadar Ak Partiyi tenkit ettiğimiz hususlar da var takdir ettiğimiz hususlar da var. Biz muhalefet partisi değiliz. Biz İslam namına görüşümüzü ortaya koyuyoruz.”