04 Şub 2020

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 02.02.2020 tarihinde gerçekleştirilen basın açıklamasında İsrail'in yapmış olduğu zulümleri ve Amerika'nın asrın planı dediği planı protesto etmek amacıyla toplandıklarını açıkladı. Konuşmasında İstasyon Meydanında miting yapmak için başvuru yaptıklarını ancak, hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden mitinge müsaade edilmediğini söyleyerek haksız muameleyi bir kez daha kınadı.

Başta Kudüs olmak üzere Ümmeti Muhammed'in kurtuluşunun sünnetullahı bilmekten geçtiğini ve Müslümanlar olarak vazifemizi ve sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerektiğini vurguladı.

Ayrıca "İsrail başbakanı Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Şalom gazetesinde; anlaşma taslağından bazı maddeler açıklandı ama bazı maddeler de gizleniyor" diyerek bazı maddeleri açıkladı.

Basın açıklamasının ilgili kısmı;

"Özetle şunu söylemek mümkün;“Bu güne kadar fiili olarak varolan durumu yasallaştırmak ve böylece mücadelenin bitmesini sağlamaktır.
Henüz anlaşma yapılmadı. İnşallah yapılmayacakta. İsrail başbakanı Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Şalom gazetesinde; anlaşma taslağından bazı maddeler açıklandı ama bazı maddeler de gizleniyor.
1- Bu anlaşma; Filistin’de, Filistin Kurtuluş Örgütüyle (FKÖ), Hamas İslami Direniş Örgütü ve İsrail Devleti arasında olacaktır.
2- Bu anlaşmayla; Batı Şeria’da yer alan Yahudi yerleşim birimleri dışındaki topraklarla, Gazze Şeridinde “Yeni Filistin” adında bir devlet kurulacak.
3- Gazze Şeridinin deniz kıyısı zaten Filistinlilerin elinde olan bir kısım, Batı Şerianın bazı mahalleleri İsrail’in bazı mahalleleri de Filistin’in elindedir. Şuan İsrail’in elinde olmayan, izole edilmiş bazı bölgeler var. Oraların İsrail’e verilmesini kapsıyor.
4- Batı Şeriada ki büyük Yahudi yerleşim yerleri bugün olduğu gibi İsrail’in elinde kalacak,
5- Kudüs, İsrail ile Yeni Filistin arasında bölünmeyecek,
6- Sözde doğu Filistin, yani Kudüs’ün doğusu Yeni Filistin devletinin başkenti olacak. Aslında burası bir mahalleden ibaret. Bir mahalleyi devlet olarak tanıyacaklarını söylüyerek alay ediyorlar.
7- Bu anlaşma içerisinde Filistin Devletinin ordusunun olmayacağı maddesi de var. Sadece asayişi sağlamak için hafif silahlara sahip polis teşkilatına müsaade edilecek, ordusu olmayacak ve Filistin halkı onların ellerinde âdeta esir gibi olacak.
8- Şu mahallede Filistinliler var, yanlarında da Yahudi mahallesi var. Bir Filistinli bir başka Müslüman mahallesine bile gidemeyecek. Hatta Filistin Devlet Başkanı bile kendi evinden çıkıp ta başka bir mahalleye gidemeyecek. İsrail müsaade etmedikçe…
9- Kudüs’te yaşayan Müslümanlar Araplar, güya Filistin devletinin teb’ası sayılacak fakat hiçbir güçleri, kuvvetleri olmayacak, Yahudilerin Araplardan Arapların da Yahudilerden ev almalarına izin verilmeyecek.
10- Ürdün’den bir miktar toprak alınacak Filistinlilere verilecek, Mısır’da Sina çölünden bir miktar toprak alınacak Filistinlilere verilecek. Bu anlaşmayı ne Mısır kabul ediyor ne de Ürdün. Haliyle kendi topraklarını vermek istemiyorlar.

Bu şekilde Filistinlilere yeni bir yerleşim yeri vermiş olacaklar. Yani ilerde tamamını oradan sürecekler. Şu mahalle Filistin mahallesi, bu mahalle Yahudi mahallesi 4 tarafından çevrilecek, burada yaşamak mümkün olmadığından oradaki Filistinliler zaman içerisinde orayı tamamen terk edecek ve başka devletlere gidecekler. Böylece Filistin tamamen İsrail’e teslim edilecek. Hesap bu.
11- Ürdün’den ve Mısır’dan belli bir miktar toprak kiralanacak, buralarda ev yapılmayacak ama tarım yapılmasına izin verilecek gibi bir takım maddeler içeriyor.
12- Gazze şeridiyle Batı Şeria arasında bir otoban yapılacak ama havadan, köprü şeklinde onlarca km uzunluğunda yerden 30 km yükseklikte (hiç kimse yolda giderken aşağıya inmesin ve İsrail’e bir zarar vermesin diye) havadan bir otoban. Tabi yol boyunca İsrail askerleri güvenliği sağlayacak. Yeni anlaşmaya göre bu şekilde Gazze ile Batı Şeria arasında bir bağlantı kurulacak.

Şu anda da durum bundan ibaret. Ne Gazze özgür ne Batı Şeria özgür. Amerika’nın yaptığı şey; bu gayri meşru işgali, meşru hâle getirmektir. Gerek Hamas’ın gerek FKÖ’nün gerekse Arap Devletlerinin bunu kabul etmesini sağlamaktır.

Bu haksızca ve zalimce planı hangi devletler kabul ediyor?

Başta Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, güya bunlar Arap Devletleridirler. İslam devleti olamadınız bari Arap Devleti olun. Onu bile olamayıp bu planı destekliyorlar. Amerika, Yeni Filistin Devleti için güya 30 milyar dolarlık bir kaynak bulacak, bu kaynağında %70 ini Arap Devletlerinden alacak. Arap’ın parasını Arap’a verecek, kendisi çok az katkıda bulunmuş gibi davranacak, esasında verdiğinin 10 katını alacak.

Arap Devletlerinin bir kısmı bu anlaşmayı kabul etmekle; İslam’a ve Filistin davasına ihanet etmiş oluyorlar."

Konuşmanın tamamını okumak için tıklayınız;