Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Binlerce Seveni Adana Merkez Adliyesi Önünde Bekliyor!

Binler Adliye Önünde

Tevhid davasının savunucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi ve beraberindeki 44 kişi hakkında açılan Furkan Vakfı davasında destek olmak isteyen binlerce vatandaş Adana Merkez Adliyesinin önünde toplandı. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere çeşitli bölgelerden gelen yüzlerce kişi adliye önünde mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor.

İnönü Meydanı Kullanıma Yine Kapatıldı!

Adliye önü ve arkasından geçen yolları ve İnönü Meydanı’nı bariyerlerle kapatan emniyet, Alparslan Kuytu Hocaefendi’ye ve Furkan gönüllülerine destek olmak için gelen vatandaşların kaldırım üzerinde ayakta beklemelerine sebep oldu. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 10 günlük gözaltının ardından sevk edildiği ilk mahkemede de benzer görüntüler yaşanmıştı.

Dualarla Bekleniyor

Tutuklu yargılandığı “Furkan Vakfı” davasının bugün ilk duruşmasına katılacak olan Alparslan Kuytul Hoca, bu duruşmadan tahliye alırsa bir yıl boyunca haksız bir şekilde tutuklu bulunduktan sonra çıkarılacak. Terör dosyasından tahliye edilen Hocaefendi’nin, bu mahkemeden de tahliye edilmesi bekleniyor. Hocaefendi’yi yalnız bırakmayan sevenleri bugün de adliye önünde dualarla destek oluyor.

Adana Adliyesi önünden araçlarıyla geçen halk, elinde pankartlarla adalet bekleyişini sürdüren Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenlerine kornaya basarak desteklerini belirtti.

3 Gün gürecek olan mahkemenin 1. Gününde Alparslan Hocaefendi ile beraber 10 kişi savunmasını yaparak suçlamaları reddetti. Ve Adana Merkez Adliyesi önünde topalanan Furkan Gönüllüleri mahkemenin 2. günü sabahın erken saatlerinde tekrar toplanmak üzere, sessizce evlerine dağıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.