28 Şub 2015
Alparslan Kuytul Hocaefendi, Cuma Tefsir Dersi sonrası Furkan Derneği'nin kapatılması ve ardınan para cezası verilmesi ile ilgili sert bir açıklama yaptı. Alparslan Kuytul Hocaefendi Furkan Derneğinin kapatılma tutanağını ve para cezası gerekçesi olan raporu canlı yayında basına açıkladı. Hocaefendi, Furkan Derneğinin kapatılmasından sonra Ankara Dernekler Müdürlüğünün tepkilere dayanamayıp haksız yere kapattıkları derneği tekrar açmak zorunda kaldıklarını ifade etti. İğrenç İftira Dernekler tüzüğünün 26’ncı maddesinde geçen “derneğin lokal olarak kullanılması … ve lokalde içki kullanımı” ifadesini, Furkan Derneği Sincan Temsilciliğinin kapatma gerekçesi olarak gösterilmesini “alçakça bir iftira” olarak nitelendirdi. Hocaefendi, Furkan Derneğini “lokal kuran ve içki içen kişiler” olarak tanıtmak istediklerini, bunların hepsinin iğrenç ayak oyunları, bizans oyunları olduğunu ifade etti. Tutanakta Geçen İfadeler Ankara Dernekler Müdürlüğünün tuttuğu tutanakta yazan ifadeler şöyleydi: “İçeride 12-13 yaşlarında 5 çocuğun, eğitmen olarak bir şahsın bulunduğu, burada haftanın 6 günü   ortaöğretime giden 11-13 yaş arası çocuklara dini eğitim verildiği öğrenildi. Cuma günü kız çocukları ve bayanlara dini eğitim verildiği ve öğretildiği tespit edilmiştir.” Bahsekonu adreste Derneğin temsilciliğinin  dini eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunduğu, bu faaliyet için herhangi bir izin belgesinin olmadığı, eğitmen  olan şahsın hiçbir belgesinin bulunmadığı, dernek temsilcilerinin amaç dışı faaliyette bulunduğu tarafımızdan tespit edilmiş olup imza altına alınmıştır. “28 Şubat darbe döneminde bile bu yapılmamıştı…” Hocaefendi, “28 Şubat'ta biz darbe görmüş insanlarız. Dünkü çocuk değiliz. İstihbarattan, JİTEM’den, Diyanetten, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden bize geldiler.  Geliyorlar ve kontrol ediyorlardı. Bugüne kadar hiçbirisi bize ‘Kur'an öğretiyor musunuz?’ diye sormadı. 20 yıldan bu yana 28 Şubat zamanları da dahil olmak üzere bize hiçbir para cezası kesilmedi. AKP döneminde dini eğitim verdiği, Kur’an öğrettiği için bir vakfa ceza kesmek utançtır, yüz karasıdır.” dedi. Ayrıca “Bu bir projedir. Bu sadece Furkan Derneği ile de kalmaz. Şarapçıları başa getirdiniz, o şarapçılar sizin kuyunuz kazıyor. Eğer bu olaylardan haberiniz yoksa ben buradan söylüyorum bu ceza sizin döneminizde oldu ey AKP'liler!” diyerek Ak Parti hükümetine de hatırlatma da bulundu. “Kur’an öğretmek için izin almayız!” Alparslan Kuytul Hocaefendi, “Camilerde insanların diyanet eliyle uyutuluyor. Buna hepiniz şahitsiniz. Birçok Diyanet hocasının sünneti inkâr ettiğini, dini laiklikle barıştırmaya çalıştığını herkes biliyor. Eğer din eğitimini ilahiyata bıraktılar ve cemaatleri bitirme kararı aldılarsa onlara yazıklar olsun! Biz bugüne kadar Kur'an öğretmek için izin almadık, almayacağız da!” diyerek İslami eğitimin tekelleştirilmesini de eleştirdi. “Size Tuzak Hazırlanıyor” Konuşmasının sonlarına doğru Hocaefendi, “Ey Akp'liler haberiniz yoksa olsun. Size tuzak hazırlıyorlar. Mesele 800 TL meselesi değil. Mesele sizin haberiniz olmadan şarapçılar sizi topluma kötü göstermeye çalışıyor. Sizi tarihe ‘Kur’an eğitimini yasaklayan parti’ olarak geçirmek istiyorlar” dedi.