24 Kas 2019

Furkan gönüllülerinin her Pazar düzenledikleri etkinliklerde bugün istenmeyen hadiseler yaşanmış, bir kez daha polis şiddetine maruz kalan gönüllüler bu pazar gözaltı ve baskılarla geçirmiştir.
Adana ve Ankara'dan gelen;polis şiddetini gözler önüne seren kareler gündemi sarsmış, yapılan haksız muameleler kamuoyunun vicdanını sızlatmıştır.
Adana'da kayyum atanarak kapısına kilit vurulan Furkan Vakfının kuruluşunun 25. Yıldönümü olması sebebiyle Atatürk Parkında basın açıklaması yapan Furkan Gönüllüleri, Vakıf binasının önüne gül bırakmak isteyince polisin kaba müdahalesine maruz kalmış ve engellenmek istenmişlerdir.
Ankara’ da da benzer bir durum yaşanmış, tüm mazlumlar için basın açıklaması düzenlemek isteyen Furkan gönüllüleri özgürlük atkılarını çıkarmamaları gerekçesiyle zor kullanılarak göz altına alınmıştır. 12 erkek ve 9 bayanın göz altına alındığı olayda polis güçlerinin orantısız güç kullandığı görülmüştür.
Her iki olaydan kameralara yansıyan görüntülerde polise mukavemet göstermedikleri halde şiddete ve zorbalığa maruz kalan Furkan Gönüllerinin yaşadıkları haksızlık gözler önüne serilmektedir.
Basın açıklaması yapma hakkına saygı duymayan emniyet güçleri olay çıkarmadıkları halde Furkan gönüllülerine saldırıp göz altına almıştır.
Her iki ilde yaşanan skandal polis müdahalesini kınıyor bu haksız muamelenin derhal son bulmasını istiyoruz.

Adana

Ankara