09 Mayıs 2019

Alparslan Kuytul Hocaefendinin 10 Mayıs Mahkemesi Hakkında

Furkan Vakfından Kıymetli Basın Mensuplarına!

453 Gündür Bolu F Tipi Cezaevinde "suç örgütü kurma ve nitlikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendinin mahkemesi 10 Mayıs'ta 4. ACM'de görülmesi bekleniyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte 45 kişinin yargılandığı mahkemenin ilk duruşması 22 Ocak'ta görüldü. 3 gün süren mahkeme sonrası 24 Ocak'ta Hocaefendi, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz tahliye edildi.

Mahkemeden saatler sonra duruşma savcısının yaptığı itiraz üzerine Hocaefendi ve berberinde Ali Alagöz tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk duruşmada tahliye veren mahkemenin ikinci duruşmasının 10 Mayıs Cuma günü Adana Merkez adliyesinde saat 09:00'da görülmesi bekleniyor.

Furkan Vakfı Gönüllüleri ve Alparslan Kuytul Hocaefendinin sevenleri olarak 15 aydır devam eden hukuksuzluğa son verilmesini ve adaletin tesis edilmesini temenni eder, kıymetli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Furkan Vakfı
İletişim Hattı: 0535 231 22 32