04 Oca 2019
Eski Vakıf   başkanımız Hasan Demir, Alparslan Kuytul Hocaefendi ve  Furkan Vakfı davasından yargılanacağı 22 Ocak öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Devletin resmi kurumlarının raporlarına göre Furkan Vakfının amacını anlattı. Hasan Demir'in açıklaması şöyle; Daha önce açıklamış olduğumuz raporlar ve TEM raporları Furkan Vakfını güzel bir şekilde özetlemişler. İşte o rapor; https://furkanvakfi.org/temin-furkan-vakfi-hakkindaki-arastirma-tutanagi.html TEM raporunda geçen ifade de Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının amacının İslam medeniyeti kurmak olduğunu söylüyor. Tüm insanlara gönderilmiş olan din islam değil midir? İslam'ı, Kur'an'ı ve sünneti anlamış ve bunlara uygun bir hayat yaşayan toplum daha öncesinde meydana gelmedi mi? Resulullah Sallallahu Aleyhi Sellem Efendimiz asrında bu meydana geldi. İslam'ın hakim olduğu toplumda adalet vardır ve o toplumda güçlerin dediği değil haklıların dediği olur. Anne babaya saygının, büyüklere hoşgörünün olduğu, haramların olmadığı bir medeniyet istiyoruz. İslam ahlakına sahip bir medeniyeti öyle bir ahlaka sahip olan nesiller meydana getirmesinin neresi suç? Nitekim o raporlarda bunlar da söyleniyor. Hedeflerden birisinin öncü bir nesil yetiştirmek olduğu söyleniyor. Elbette ki İslam medeniyetini meydana getirmek kolay olmayacaktır. Konuşmanın tamamını dinlemek için; https://www.youtube.com/watch?v=qoR4jIPByNY