23 Mayıs 2019

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin geçtiğimiz hafta görülen mahkemesinden çıkan tutukluluk kararı tüm sevenlerini üzmüş, tahliye bekleyen binlerce Furkan gönüllüsüne hayal kırıklığı yaşatmıştı.
Ancak, her şeye rağmen devam etmek gerektiğine inanan Furkan gönüllüleri, başlattıkları hizmet ve hayır faaliyetlerine kaldıkları yerden devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı bünyesinde fakir ailelere Ramazan’da yardım kolileri dağıtılır, hayırsever insanların yoksul ailelere ulaşmasına olanak sağlanırdı. Ancak 30 Ocak 2018 tarihinde kapısına kilit vurulan ve kayyum atanan vakfın, faaliyetlerden men edilmesinin ardından Furkan gönüllüleri kendi gayretleriyle bu hayır faaliyetlerini sürdürüyor.
“Suç örgütü kurmak” iddiasıyla yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu suçlamayla ilgili mahkemedeki savunmasında bir suç örgütü değil hayır örgütü kurduğunu söyledi. “Hangi suç örgütü siyer dersi, tefsir dersi yapar, fakirlere yardım dağıtır, evet biz ders yaptık, Kur'an öğrettik, bunu inkâr da etmiyoruz ama suç örgütü olacak hiçbir faaliyet yapmadık.” dedi. Ayrıca “Hangi suç örgütü fakir fukara ile uğraşır, suç örgütleri zenginlerle beraber olur onlara ulaşmaya çalışır bizim arkadaşlarımızın çoğu geçimini zor sağlayan insanlar.” diye ekledi.
Furkan gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin de savunmasında ifade ettiği gibi bir hayır örgütü gibi davranmakta ve Ramazan ayı vesilesiyle fakir ailelere erzak yardımı dağıtmaktadır. Bunun dışında yapılan etkinlik ve faaliyetlerin hiçbirinde suç unsuru sayılabilecek herhangi bir şeye yer verilmemektedir. Tüm hak arayışlarını yasal çerçevenin içinde gerçekleştiren Furkan gönüllüleri, içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı vesilesiyle hayır çalışmalarına hız vermiştir.

NİĞDE

MALATYA