19 Mar 2019

Furkan Vakfı Gönüllülerinin Türkiye Ve Dünya Genelinde Haftalık Faaliyet Raporu:

Alparslan Kuytul Hocaefendi için hak ve hürriyet mücadelesi veren Furkan Gönüllüleri, Hocaefendi nezdinde tüm mazlum ve mağdurlar için ses çıkarmaya devam ediyor. Furkan Gönüllüleri'nin geçtiğimiz haftaki faaliyet raporu şu şekilde;

11 Mart Pazartesi; Ülkemizde insanlığın yitiği haline gelen adaleti, yürüyerek arayan Furkan Vakfı Gönüllüleri, Özgürlük Ve Adalet Yürüyüşleri'nin 56. haftasına girdi. Gönüllüler, yürüyüşlerin 175. Gününde Adana, Ankara, Gaziantep, Batman, Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Antalya, Kilis ve Almanya'nın Dortmund kentinde yürüdü.

12 Mart Salı; Özgürlük yürüyüşlerinin 176. Gününde, Furkan Gönüllüleri Adana/Atatürk Caddesi'nde yürüdü.

13 Mart Çarşamba; Bir Çarşamba klasiğine dönüşen "Alparslan Kuytul Hocaefendi ile Çay-Kahve İçme"
etkinlikliği 33. Haftasında, Türkiye ve dünyanın muhtelif yerlerinden katılan gönüllüleriyle gerçekleştirildi. Etkinlik için Adana/Atatürk Parkı'nda biraraya gelen gönüllüler "Biz Hakkı Söylemenin Bedelini Ödüyoruz." yazılı pankart açarak haksız tutukluluğu kınadı.

Mazlumlar için adalet arayışını sürdüren gönüllüler, Özgürlük Yürüşleri'nin 177. Gününde Adana/Atatürk Caddesi'nde yürüdü.

14 Mart Perşembe; Özgürlük Yürüyüşleri Adana/Atatürk Caddesi'nde, özgürlüğün ve adaletin sembolü haline getirilen atkılarla sürdürüldü.

15 Mart Cuma; Furkan Vakfı, Yeni Zellanda'nın Christchurch kentinde Nur ve Linwood Cami'lerine yapılan menfur sadırıyı şiddetle kınayarak, 49 şehit için acılı ailelerine başsağlığı diledi.
Gönüllüleri Yeni Zellanda'daki 49 Müslüman'ın şehid edildiği terör saldırısını ve Haçlı zihniyetini lanetleyen basın açıklaması yaptı.
Açıklama esnasında HaçlıTerörüne ÇareVahdet tagı açılarak binlerce kişinin katılımıyla Türkiye ve Dünya gündeminde yer aldılar.

Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in Mısıra iadesi sonrası Türkiye'de yaşayan İhvan mensubu Amr Ahmed Abdelaty Okasha'nın Bayrampaşa'daki evine TEM ekiplerince baskın yapılarak gözaltına alındığını ve Mısır'ın darbeci Sisi yönetimine iade edileceğini haberinin medyaya yansıması üzerine , Furkan Gönüllüleri İhvan mensubu Müslümanlar'ın Mısır'ın cunta yönetimine teslim edilmesine şiddetle karşı çıkarak kınama mesajı yayınladı.

Özgürlük Ve Adalet Yürüyüşleri 179. Günü'nde gönüllüler tarafından Adana/Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirildi.

16 Mart Cumartesi; Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 400. Güne ulaşan haksız tutukluluğu için Adana/İnönü Parkı'nda toplanan Furkan Gönüllüleri "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" yazılı pankart açarak adalet arayışının süreceği mesajını verdi.

Aynı akşam Adana/Merkez Park'ta biraraya gelen Furkan Gönüllüleri zulmün kınamak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hocaefendi'nin tutukluluğunun ardından altı aydır yürüyen Furkan Gönüllüleri 180. Günü'nde Adana'nın muhtelif semtlerinde, Gaziantep, Elazığ ve Dortmund'da yürüdü.

Sosyal medyayı etkin kullanımıyla tanınan Furkan Gönüllüleri "400GündürZulüm" tagıyla uzun saatler Tukiye gündeminde yer aldılar.

17 Mart Pazar; Her Pazar mutat olarak düzenlenen kitap okuma etkinliği için bu hafta bir kez daha Adana/Atatürk parkında toplanıldı.

Alparslan Kuytul'a adalet ve özgürlük istemleriyle faaliyetlerini sürdüren Furkan Gönüllüleri, dünyadaki dini ve siyasi gündeme duyarsız kalmayarak haksızlık ve mazlumiyetler karşısında tepkilerini göstermeye devam ediyor.