29 Eyl 2019

Furkan Gönüllüleri her pazar olduğu gibi bu pazar da Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte kitap okuyarak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Furkan Gönüllüleri, Atatürk parkında gerçekleştirilen kitap okuma sonrası 'Susturma ve Sindirme Operasyonlarıyla' ilgili basın açıklamasında bulundu.
Basın açıklamasında  Alparslan Kuytul Hocaefendinin 2 yıldır maruz kaldığı hukuksuzluklar dile getirildi.
Basın açıklamasının tamamı;

Susturma ve Sindirme Operasyonlarıyla İlgili Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması

Bismillehirrahmanirrahim

Kıymetli Halkımız ve Değerli Katılımcılar

Bugün 29 Eylül 2019 Pazar

20 aydır büyük bir hukuksuzlukla tutuklu bulunan ülkemizin Kıymetli Alimi, Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin duruşması 5 Aralık 2019 gününe ertelendi. Ne yazık ki Alparslan Kuytul Hoca’ya uygulanan tecrit zulmü hâlâ devam ediyor. Yaşadığımız bu zorlu süreçte gerek Hocamızı gerekse de Furkan Gönüllülerini yıldırmak amacıyla yapılan, “Susturma ve Sindirme Operasyonlarının” dozu her geçen gün artıyor.

Furkan Gönüllüleri olarak, hakkımızda açılan onlarca davaya rağmen Hocamıza destek olmaktan vazgeçmediğimiz için sürekli olarak sindirmeye yönelik olaylarlakarşı karşıya kalıyoruz.

!!

Bunlardan Birkaç Tanesine Değinecek Olursak:

20 aydır devam eden haksız tutukluluğa tepki gösteren yüzlerce kardeşimize toplamda yüz binlerce liraya ulaşan para cezası kesildi.

Valilik tarafından Furkan Gönüllülerine getirilen yasak nedeniyle kaldırımda bekleyen, kafede oturup çay içen, yoldan geçen hatta bir araya gelen 3 kişiye bile Furkan Gönüllüsü olması sebebiyle 320’şer lira para cezası kesildi.

Muhterem Hocamızın Yüzlerce Seveni Emniyete İfadeye Çağrıldı!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük talebinin faturası günden güne artıyor. Hocamıza özgürlük talebinde bulunmak amacıyla yürüyen yüzlerce kardeşimiz Adana Emniyeti tarafından ifade vermeye çağrıldı. “Yeni bir sindirme operasyonu” olduğunu düşündüğümüz bu çağırılmalara her gün onlarca kardeşimiz maruz kalmaktadır.

Daha da vahimi şu ki ifadeye çağrılanlara “Alparslan Kuytul’u Nereden Tanıyorsun? Neden Yürüdün, Neden Atkı Taktın? Slogan Attın Mı? Pankart Açtın Mı?” tarzında yöneltilen sorular, ülkemizdeki baskı sisteminin geldiği boyutu gözler önüne seriyor. Bu durumu siz değerli halkımızın vicdanına havale ediyoruz.

!!

• Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi Sevdiği Gerekçesiyle Üniversite Talebeleri Yurttan Atıldı!

Çukurova Üniversitesinde öğrenim gören iki kardeş, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye olan gönül bağları sebebiyle yurttan atılarak, burslarına son verildi.

• Hoca’nın Ramazan ayında yapmış olduğu Konuşmasına Mahkeme Açıldı!

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında, 6 Eylül’deki mahkemesinden iki gün önce yeni bir soruşturma açıldı ve tutuklu yargılandığı dosyaya eklendi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, “İşte böyle iftarda bile konuşmamızdan rahatsız oluyorlar” ifadesi üzerine açılan soruşturma acizliğin resmi olarak yorumlandı.

• Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 6 Eylül’de Gerçekleşen Furkan Vakfı Davasının 4.Duruşmasında Savunma Hakkı Engelledi!

Duruşmada avukatların Hocamız için istedikleri savunma talebi “Burası nefsi tatmin etme yeri değildir!” cevabıyla reddedildi. 20 aydır haksız tutukluluğa mahkûm edilmiş birinden savunma hakkının alınması adalet kurumlarının geldiği içler acısı durumu ortaya koymaktadır.

“Heyetin, tutuklu veya tutuksuz hiçbir sanığa söz hakkı vermemesi tarihe geçecek bir hukuk garabetidir. Bir insanın kendisine atılı suçlara, iftiralara cevap vermesi en temel hakkı değil midir?”

!!

Kıymetli Kardeşlerim, Değerli Katılımcılar!

Muhterem Hocamızın başına gelenlerin nedeni, Tevhid’i anlatması ve gördüğü bütün haksızlıklara karşı çıkıp daima doğruları konuşmasıdır. Bizler onun sade ve mütevazi yaşantısına, İslam davası ve neslin kurtuluşu için gece-gündüz çalışmasına ve fedakârlığına şahidiz. Gayesi Allah rızası ve hedefi İslam Medeniyeti olan çilekeş dava adamının daima yanında ve arkasındayız. Onu bu davada asla yalnız bırakmayacağız. Hocamızı susturmaya çalışanlar bilsinler ki Tevhid davasını onun yerine bizler haykıracağız. Biz Allah Azze ve Celle’ye tevekkül ettik, O’na yöneldik. Allah doğrularla beraberdir.

!!

Son olarak Geçtiğimiz hafta Adana'da emniyet güçlerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı da kınıyoruz.

Furkan gönüllüleri olarak her zaman terörün, teröristlerin karşısında olduğumuzu buradan bildiriyoruz.

!!

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Basın Açıklamasından kareler;