28 Eki 2020

Konferanslar İptal Edildi

Yaklaşık 5 yıl önce Alparslan Kuytul Hocaefendinin yapmış olduğu bazı siyasi tenkitler ve ülkemizde yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken açıklamalar sebebi ile halka yönelik düzenlenen islami konferansları AKP hükümeti tarafından birer birer iptal edildi. Önceleri spor salonlarının iptal edilmesi daha sonraları da düğün salonlarında yapılan konferansların iptal edilmesiyle engellemeler giderek arttı.

Furkan gönüllüleri 22 Nisan 2017 tarihinde yine bir konferansın iptal edilmesi üzerine basın açıklaması yapmak isteyince emniyet güçleri tarafından acımasızca müdahaleye maruz bırakıldı.

Furkan Vakfı Genel Merkezine Baskın Yapıldı

30 yılı aşkındır toplumun ihyası için çalışan, yaptığı ilmi çalışmalarla halkın teveccühünü kazanan Furkan Vakfı’na 30 Ocak Salı sabahı saat 5.30 sularında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından baskın düzenlendi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Gözaltına Alındı

İslam’a adadığı tertemiz hayatı ile tanınan Furkan Vakfı’nın hocası Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Gönüllüsü 24 kişi saat 05.30 civarında özel harekât timlerinin evlerine yaptığı operasyonla gözaltına alındı.

Hayatı boyunca terörü lanetlemiş ve hiç bir zaman hiç bir terör örgütü ile alakası olmamış Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evine bir teröristin evine girer gibi girildi. Eşi, beş çocuğu ve yaşlı annesiyle birlikte yaşayan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evine ağır silahlar ve tabancalarla giren özel harekatçılar postalları ile evin her yerine dağılarak arama yaptılar. Arama sonucunda suç unsuru olabilecek hiçbir şey bulamamalarına rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendiyi gözaltına aldılar.

Öğrenci Evleri Furkan Vakfına Ait Yurt Gibi Gösterilerek Mühürlendi

5 Nisan Perşembe günü sabah saatlerinde Adana’da ikamet eden öğrencilerin ve iki ailenin evlerine, Furkan Vakfının yurdu olduğu iddia edilerek mühür vuruldu. İçlerinde biri üç çocuklu iki ailenin de olduğu 17 dairenin kapısına vurulan mührün ardından öğrenciler eşyalarıyla sokağa atıldı.

Yaşanan büyük skandalla öğrenciler ve aileler paralarıyla tuttukları evlerinden atıldı ve evsiz bırakıldı. Vakıf ile tek bağlantılarının, ara ara sohbetlere katılmak olduğu bilinen aile ve öğrenciler kapılarına gönderilen TEM, Çevik Kuvvet, Akrepler ve hatta bazı karelerde uzun namlulu silahlarla bir saat içinde alabildikleri eşyalar ile evlerinden dışarı atıldı.

Mağdur aile ve öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettikleri tüm itiraz dilekçeleri, talepler ve istekler reddedildi. Mühür kalkmadan evlerinin önünü terk etmeyeceklerini sosyal medyadan tüm Türkiye’ye duyuran öğrenciler aylarca mühürlenen evleri önünden bir an olsun ayrılmadan nöbet tutarak haksızlığa rıza göstermeyeceklerini tüm Türkiye’ye gösterdiler. Buna rağmen yetkililer bu skandal olay ile ilgilenmeyerek içeride kalan eşyaların alınmasına dahi olanak sağlamadı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Tekrar Tutuklandı

Hakkındaki tüm suçlamalardan tahliye edilerek bir yıllık haksız tutukluluğun ardından serbest bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evine saat 23.00 sularında misafirleri ve ailesi ile hasret giderirken TEM ekipleri tarafından baskın yapıldı. Tahliyesinin üzerinden 24 saat geçmeden tekrar tutuklanarak Bolu F tipi cezaevine gönderildi.

Sosyal mesafe bahane edilerek Furkan gönüllerine zulmedilmeye devam edildi.

Ramazan ayının sönük geçmesini isteyen bazı derin güçlerin emriyle  "Hoş geldin Ramazan" yazılı brandalar kesildi.

Mardin'de Furkan gönüllülerinin yaşadığı eve Kur'an okunduğu gerekçesiyle baskın yapıldı. Kur'an okunanlar engellenerek gözaltına alındı.
Bursa'da bir Furkan gönüllüsünü evinin balkonuna "Hoş geldin Ramazan" yazılı branda astığı gerekçesiyle tartaklanarak gözaltına alındı.
Sosyal mesafe kuralını uygulayarak, teravih namazı kılmak isteyen yüzlerce kişiye yüklü miktarda para cezaları kesildi.

Sosyal Mesafe Gözetilerek Kılınan Teravih Namazına Orantısız Müdahale

Adana’da maske takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek teravih namazı kılmak isteyen 8-10 kişiye polis orantısız müdahalede bulundu. Müdahale sonucunda darp edilen kişiler gözaltına alındı. Yakınları için endişelenip karakola gelenlerin de gözaltına alınması ile polisin gözaltına aldığı kişi sayısı 47’yi buldu.

Erzin’de Basın Açıklaması Yapmak İsteyen Furkan Gönüllerine Polis Orantısız Müdahalede Bulundu
Hatay/Erzin'de basın açıklaması yapmak isteyen Furkan gönüllüleri bir kez daha polisin orantısız müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Emniyet güçleri kadın, çocuk, yaşlı demeden plastik mermi, cop ve biber gazıyla katılımcılara müdahalede bulundu.

Anayasal haklarını kullanmak isteyen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar, polis tarafından abluka altına alındı. Çok geçmeden 9'u kadın, 80 kişi haksızca darp edilerek gözaltına alındı.

Hukuksuz Müdahale Gece Yarısına Kadar Devam Etti

Spor salonunun ardından ifade vermek için kısım kısım emniyete götürülen Furkan gönüllüleri saatlerce bekletildi.

Öte yandan yapılan hukuksuzlukları kınayarak olay yerine gideceğini belirten Alparslan Kuytul Hocaefendi emniyetin sert müdahalesine maruz kaldı. Şehre girmek isteyen birçok Furkan gönüllüsünün araçlarının giriş yapması hukuksuzca engellenmeye çalışıldı. Emniyette bekletilen gönüllülerin bir an önce bırakılmasını isteyen Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye ve yanındakilere biber gazı ve TOMA ile müdahale edilirken alanda bulunan bazı gönüllülere de coplu şiddet sürdürüldü.

Tüm bu hukuksuzluklardan saatler sonra uzlaşma kararı alan polis, emniyetteki işlemleri hızlandırdı ve 9'u kadın 80 Furkan gönüllüsü serbest bırakıldı. Olay sonrası Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin beraberindeki yüzlerce gönüllü konvoylarla Erzin'den Adana'ya ulaştı.