15 Nis 2019

Alparslan Kuytul Hocaefendinin siyaseten tekrar tutuklanmasının ardından toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hemen her gününü dışarıda geçiren Furkan Gönüllüleri, faaliyetlerini her geçen gün arttırarak sürdürmeye devam ediyor. Kendilerini "Öncü Nesil" olarak adlandıran ve birçok şahsın sustuğu dönemde doğruların konuşulması gerektiğini savunan gönüllülerin, bu haftaki faaliyet raporu şu şekilde;

14 Nisan Pazar Günü, Furkan Gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 10 Mayıs mahkemesi öncesi Adana/Merkez Park'ta yeni bir kitap okuma etkinliğinde buluştu.

Diğer pazarlardan farklı olarak geniş çaplı kardeşlik programı düzenledi. Her yaştan yoğun ilgi gören programda, çuval yarışı, halat çekme, uçurtma uçurma, gibi aktiviteler düzenleyen gençler, eğlenceli vakit geçirdi. Grup Furkan programda ezgi ve ilahileriyle yer aldı. Hocaefendi'nin sevenleri, etkinlik sonrası "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" yazılı dev atkı açtı.

Her programları emniyet gözetiminde geçen gönüllüler, bu faaliyette de yalnız değildi. Adana polisinin yoğun güvenlik oluşturduğu parkta, emniyet mensupları da piknikten geri kalmadı.

Kardeşlik programı sonunda basın açıklaması yapan Furkan Gönüllüleri, başta Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere tüm mağdurlar için adil yargı, ülkedeki engelleme ve baskılara karşı özgürlük, adalet, hürriyet ve medeniyet söylemlerini yineledi.

8 Nisan Pazartesi; Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin haksız tutukluluğuna karşı 2018 yılının eylül ayında başlatılan Özgürlük Yürüyüşleri'nin 203. Gününde Gaziantep'te yürüyen Furkan Gönüllüleri özgürlük atkılarıyla adalet çağrısı yapmaya devam ediyor.

9 Nisan Salı; Özgürlük ve adalet için atılan adımlar 204. Gününde Adana ve Kırıkhan'da gerçekleştirildi.

10 Nisan Çarşamba; Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 10 Mayıs'taki mahkemesine 1 ay kala, adalet nöbetleri ve halkı bilgilendirici basın açıklamaları gerçekleştirilmeye devam ediyor.
Eylem esnasında röportaj veren Semra Kuytul Hocahanım; "Her hangi bir suç, suç unsuru bulunamıyor ve çıkarmak da istemedikleri için suç arıyorlar. Masum bir insan ne kadar içeride tutulabilir? Biz 10 Mayıs'ta tahliye bekliyoruz." Diye konuştu.

Özgürlük atkısı kutsal topraklarda açıldı. Sayılı günlerin kaldığı 10 Mayıs mahkemesinde, Alparslan Kuytul Hocaefendi başta olmak üzere tüm mazlumlar için Kabe-i Muazzama'da dua edildi.

Özgürlük Yürüyüşleri'nin 205. Gününde Adana ve Almanya'nın Dortmund kentinde yürüyen gönüllüler yürüyüş esnasında Almanca özgürlük yazılı pankartlar taşıdı.

11 Nisan Perşembe; Özgürlük Yürüyüşleri'nin 206. Gününde İstanbul, Adana, Gaziantep şehirlerinde adalet adına adımlar atıldı.

Tevhid'in gerçek manasını gündeme taşıyan ve "kapı kapı davet" projesi kapsamında Tevhide çağrı yapan Furkan Gönüllüleri, Adana/Karaisalı'da Tevhid Konulu konferans düzenledi.

12 Nisan Cuma; Almanya'nın Dortmund kentinde yaşayan Furkan Gönüllüleri "Sesini Yükselt" sloganıyla, dünya üzerinde Müslümanlara yapılan zulümleri anlatmak için stant kurdu.

Özgürlük Yürüyüşleri 207. Gününde Adana'da gerçekleştirildi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin uzun yıllardır canlı yayınla gerçekleştirdiği Cuma tefsiri, haksız tutukluluğu sebebiyle bu hafta da tekrar derslerinden verildi. Ders programı mutat olarak her hafta, alparslankuytultr youtube, furkanvakfi twitter, alparslankuytultr facebook, furkanvakfi.org adreslerinden izleyenleriyle buluşuyor.

447 Gündür gerekçesiz tutukluluğu devam eden Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin sevenleri, yapılan zulmümlere dikkat çekmek amacıyla Aydın, Ankara/Cebeci/Sincan/Pursaklar/Mamak semt camilerinde, yurtdışında Almanya/Dortmund/Bottrop/Marl kent camilerinde Cuma namazı sonrası cami cemaatine lokum dağıtıp, dua isteminde bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Ankara'lı sevenleri, Cuma tefsiri için biraraya gelerek, derse toplu katılım sağladı.

13 Nisan Cumartesi; Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin haksız tutukluluğu ardından, toplum bazlı faaliyetlerini arttıran Batman'lı Furkan Gönüllüleri, sabah namazı sonrası halka çorba dağıtımı yaparak dua isteminde bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin genç takipçileri toplumda fatkındalık uyandırmak amacıyla Adana'da bisiklet turu gerçekleştirdi. Tur esnasında gençlerin açtığı özgürlük atkıları dikkat çekti.

14 Nisan Pazar; Zulme karşı farkındalık oluşturmak isteyen Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin sevenleri Kahramanmaraş'tave Konya'da sabah namazı sonrası çorba ikramında bulunarak halktan dua istedi.

Bugüne kadar sosyal birçok etkinlik ve eylem gerçekleştiren Furkan Gönüllüleri, özelde Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin tahliyesini beklediği 10 Mayıs mahkemesine kadar, genelde ise Hakkı hakim kılıp, adalet tesis edilinceye kadar faaliyetlerini sürdüreceğini bildiriyor.