26 Mar 2019

Furkan Vakfı Gönüllülerinin Türkiye Ve Dünya Genelinde Haftalık Faaliyet Raporu:

Zulüm ve engellemelerin hakim olduğu son dönemde, düzenledikleri sosyal eylemlerle tanınan Furkan Gönüllüleri, adalet ve hürriyet için yaptıkları faaliyetlere hız kesmeden devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta Yeni Zellanda'da Müslümanlar'a yönelik yapılan katliamı protesto ederek haftaya başlayan Gönüllülerin etkinliklerindeki ana tema değişmedi. Haksızlık ve adaletsizliklere dikkat çeken Furkan Vakfı Gönüllüleri'nin bu haftaki faaliyet raporu şu şekilde;

18 Mart Pazartesi; Almanya'nın Dortmund şehrinde bulunan Furkan Vakfı Gönüllüleri, Yeni Zelanda'daki katliama karşı basın açıklaması düzenledi. Saldırıda hayatını kaybeden 50'den fazla Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Saldırının gerçekleştiği ilk gün sosyal medyada 'HaçlıTerörüne ÇareVahdet' tagıyla gündeme gelen Furkan Gönüllüleri menfur saldırıyı lanetledi. İslamafobi üzerinde duran gönüllüler, yapılan kıyımlar üzerine İslam alemini birlik ve beraberliğe çağırdı.

Adalet ve özgürlük adına 6 ay evvel yollara çıkan Furkan Gönüllüleri, Özgürlük Yürüyüşleri'nin 182. Gününde Antalya ve Elazığ'da yürüşlerini gerçekleştirdi.

19 Mart Salı;
Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin siyaseten tutukluluğunun 403. Gününde Bolu F Tipi Cezaevi önünde toplanan sevenleri "Tevhid", "Adalet", "Hürriyet" ve "Medeniyet" sloganları atarak yapılan zulmü kınadı.

20 Mart Çarşamba;
Haksız tutukluluğun 13. Ayında, hocaefendiyi yalnız bırakmayan sevenleri "Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı saatte çay-kahve içme" etkinliğini bu hafta da gerçekleştirdi. Etkinlik esnasında sosyal medyada başlatılan "Hocamla AynıSaatte" tagı, yurtiçi ve yurtdışından gelen fotoğraflarla gündeme taşınarak zulme karşı bir kez daha farkındalık oluşturuldu.

Özgürlük ve adalet için adım atan Furkan Gönüllüleri, toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla başlattıkları yürüyüşlerinin 183. Gününde Adana/Atatürk Caddesi'nde ve Erzurumda yürüdü.

21 Mart Perşembe;
"Her An Davet, Herkes Davetçi" sloganıyla, Tevhid'i tekrardan Müslümanlar'ın gündemine sokmak için çalışmalarını sürdüren Furkan Gönüllüleri, Adana/Yüreğir'de hanımlara yönelik konferans düzenledi. "İman ve İstikamet" konulu programa halkın ilgisi yoğun oldu. Semra Kuytul Hocahanım programa konuşmacı olarak iştirak etti.

Adalet ve hürriyet mücadelesinin sembol eylemine dönüşen Özgürlük Yürüyüşleri, Adana, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirildi.

22 Mart Cuma; Furkan Gönüllülerince, Almanya'nın Hamburg kentinde "Yeni Zellanda Katliamı Ve Avrupa'da Yaygınlaşan İslamafobi'ye Dur De!" mitingi düzenlendi. Düzenlenen mitingde Haçlı zihniyeti lanetlenirken, medeniyetlerin en büyüğü olan İslam Medeniyeti'ne olan ihtiyaca vurgu yapıldı.
Program Türkiye saatiyle 17:00'de sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlandı.

"Kapı Kapı Davet" çalışmalarını sürdüren Furkan Gönüllüleri, Adana/Seyhan'da hanımlara yönelik konferans düzenledi. "İman'ın Yüklediği Sorumluluklar" konulu programa halkın ilgisi yoğun oldu. Rümeysa Sarısaçlı Hocahanım programa konuşmacı olarak iştirak etti.

Özgürlük Yürüyüşleri Adana'da ve Bingöl'de , özgürlüğün ve adaletin timsali atkılarla sürdürüldü.

23 Mart Cumartesi; Önceki gün Hamburg'da düzenlenen Yeni Zellanda Katliamı Ve Avrupa'da Yaygınlaşan İslamofobi'ye Dur De!" mitingi bu kez Almanya'nın Dortmund kentinde yapıldı. Tekrarlanan mitingde, özellikle Avrupa'da yaygınlaşan ve batı medeniyetinin kirli yüzünü ört-bas etmek için geliştirdiği İslamofobi projesine dikkat çekildi.

Düzenlenen program Türkiye saatiyle 17:00'de canlı yayınla takipçileriyle buluştu.

Miting esnasında sosyal medyada "Almanya'da İslamofobiyeTepki" tagıyla gündeme gelen Furkan Gönüllüleri, yürüttükleri çalışmayla, hortlayan haçlı zihniyeti eylemlerine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde, Tevhid'i gerçek manada anlamak, yaşamak, anlatmak amacıyla Tevhid Manifestosu yayımlayan Furkan Gönüllüleri, Kahramanmaraş'ta "Tevhid'i Anlamak" konulu konferans düzenledi. Kadın ve erkeklerin katılım sağladığı konferans, halktan yoğun ilgi gördü.

Özgürlük yürüyüşleri 187. Gününde, Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye özgürlük ve adalet istemiyle, Adana'da,Elazığ'da, gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonrası Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalık, "Alparslan Hoca Onurumuzdur" yazılı pankart açarak adalet eylemlerini sürdürdü.

24 Mart Pazar; ülke genelinde ritüele dönüşen, “Alparslan Hoca ile aynı anda kitap okuma” etkinliği, belirlenen ortak saatte, 11.00’de Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirildi.

Adana/Atatürk Parkı'nda toplanan gönüllüler, zülmün 408. Gününde "Tevhidden Medeniyete" konulu basın açıklaması gerçekleştirdi. Ardından Alparslan Kuytul hocaefendinin son telefon konusmasının ses kaydı sevenleri tarafından dinlenildi.

Ankaralı Furkan Vakfı Gönüllüleri, "Biz daima Tevhid üzerinde duracağız" söylemlerini öncülleyerek "Kelime-i Tevhid'in Manasını Anlamak" konulu konferans düzenledi. Programa halktan yoğun katılım sağlandı. Taha Demir Hoca, programa konuşmacı olarak iştirak etti.

Adana/Merkez Park'ta uçurtma ekinliğinde biraraya gelen ortaokul ve liseli gençler "Alparslan Hoca Onurumuzdur" yazılı pankart açarak zulme dikkat çekti.

Zulmün 408. Gününde Adana/Çifte Minare Cami'sinde biraraya gelen üniversiteli gençler "Üniversite Gençliği Hocasının Yanında" yazılı branda açtı.

Özgür bir ülkeye uyanmak için memleketin her köşesinden Özgürlük Yürüyüşleri başlatan Furkan Gönüllüleri, yürüyüşlerinin 188. Gününde Adana, Erzurum, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, İstanbul, Dortmund ve Ankara gibi bir çok şehirde yüründü.

Batı'nın insanlığa vermiş olduğu zararın tek telafisinin İslam Medeniyeti olduğunu savunun Furkan Gönüllüleri, "Biz Medeniyetimize Dönüyoruz" sloganıyla hareket ediyor. Son dönemlerde dünya geneline yayılan İslamafobi furyasını kırmayı ve Tevhid davasının anlaşılmasını amaçlayan Furkan Gönüllüleri, faaliyetlerini İslam Medeniyeti istemiyle sürdürmeye devam ediyor.