12 Mar 2019

Hukuksuz Uygulamalara Karşılık Furkan Gönüllülerinin Mücadelesi Devam Ediyor

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin, yargılandığı mahkemede tüm suçlamalardan tahliye edilmesine rağmen, haksız tutukluluğunun devam ettirilmesini kınayan ve ülkemizdeki adaletsiz yargı işleyişini protesto ederek, sesini topluma duyurmayı hedefleyen, Furkan Vakfı gönüllülerinin, geçen haftaki faaliyet raporu şu şekilde;

4 Mart Pazartesi; Başladığı günden bu yana aralıksız devam eden Özgürlük Yürüşleri, 168. Gününde Adana ve Erzurum'da gerçekleştirildi. Yürüyüşler esnasında Özgürlük atkıları kullanan gönüllüler, toplumda zulme karşı fakındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Yaptıkları faaliyetlerde tevhidi vurgulayan Furkan gönülleri, pazartesi günü saat 20.30'da "Kurtuluşumuzun Yolu Tevhid" konulu program, Yakup Şahin ve Huzeyfe Yılmaz Hocaların katılımıyla gerçekleşti. İnternet üzerinden verilen program, canlı yayınla izleyenleriyle buluştu.

5 Mart Salı; Sabah namazı sonrası, Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin üniversiteli sevenleri, Adana/Nuri Göçer Cami'inde, liseli sevenleri ise Adana/Ulu Cami'de çorba dağıtımı yaparak özgürlük ve adalet için dua istedi.

Haksız tutuklamalara tepki olarak başlatılan Özgürlük Yürüyüşleri 169. gününe ulaştı. Yürüyüşler Adana, Kırıkhan, Konya şehirlerinde gerçekleştirildi.

6 Mart Çarşamba; 390 gündür süregelen tutukluluğa karşın, yaklaşık 8 aydır, ülke ve dünya genelinde ritüele dönüşen, 'Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı anda çay-kahve içme etkinliği' saat 10:00'da gerçekleştirildi. Her hafta etkinlik esnasında tweterda açılan taglar Türkiye ve Dünya gündemine girmeye devam ediyor.

Furkan gönüllüleri, 390 gündür tutukluluğu süren Alpaslan Kuytul Hocaefendi'nin, hürriyeti için Adana/Atatürk Parkı'nda biraraya gelerek "Alparslan Kuytul Onurumuzdur" yazılı pankart açıp, oturma eylemi yaptı.

Özgürlük yürüyüşlerinin 170. gününde Gaziantep ve Almanya'nın Dortmund kentinde, Hocaefendi için özgürlük ve adalet yürüyüşü gerçekleştirildi.

7 Mart Perşembe; Her yıl Regaip kandilinde Konya'da Şivlilik münasebetiyle, kapı kapı gezen Furkan gönülleri, halka şeker, lokum, çikolata dağıtarak dua isteminde bulundu.

Özgürlük Yürüyüşlerinde 171. güne ulaşıldı. Özgürlük atkılarılarıyla gündeme gelen yürüyüşler, Adana ve Ankara'da gerçekleştirildi.

Ankara, Erzurum, Elazığ, Kırıkhan şehirlerinde Regaib kandili münasebetiyle programlar düzenlendi.

8 Mart Cuma; Cuma namazı çıkışında Adana, Gaziantep, Antalya, Bingöl ve Dortmund'da cami cemaatine lokum dağıtan Furkan Vakfı gönüllüleri, Hocaefendi'nin hürriyetine kavuşması için dua istedi.

Her gün adalet adına yapılan Özgürlük yürüyüşleri, 172. gününde Adana ve Batman illerinde gerçekleştirildi.

Hocaefendi'nin Cuma günleri yaptığı tefsir dersi programı, Enbiya Suresi 50-54. ayetlerinin, canlı yayından tekrar verilmesiyle devam etti.

9 Mart Cumartesi; Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin ailesiyle yaptığı açık görüşe, sevenleri yoğun ilgi gösterdi. Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi önünde biraraya gelen ailesi ve sevenleri "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" yazılı branda açarak adaletsiz süreci protesto etti. Açık görüş sonrası sloganlarla karşılanan Semra Kuytul Hocahanımla görüşmeye dair röportaj gerçekleştirildi.

Hocaefendi'nin haksız tutukluluğunun 393. gününde, Özgürlük Yürüyüşleri 172.kez Adana/Yüreğirde yapıldı.

10 Mart Pazar; Çeşitli illerde sabah namazı sonrası cami cemaatine çorba ikramı yapan Furkan gönüllüleri, Ankara'nın Sincan, Yenimahalle, Etimesgut, Mamak, İstanbul'un Esenyurt, Gaziosmanpaşa ilçelerinde, Kocaeli, Kahramanmaraş şehirlerinde buluşup baskı ve zulme karşı halktan dua isteminde bulundu.

Furkan Vakfı Gönüllülerince klasikleştirilen, her pazar Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı anda kitap okuma etkinliği, saat 11.00'de gerçekleştirildi. Etkinlik Adanada gerçekleşmekle beraber Diyarbakır, Kadirli, Osmaniye, Gaziantep il ve ilçelerinde de eş zamanlı yapıldı.

Kitap okuma etkinliği için Adana/Atatürk Parkı'nda toplanan Furkan Gönüllüleri karşılaştıkları polis engeli sebebiyle “Tevhidden Medeniyete” konulu basın açıklaması yapamadı. Atatürk Parkı'ndan Merkez Park'a kadar, özgürlük atkılarıyla yürüyen gönüllüler, Merkez Park'ta gerçekleştirdikleri "Tevhid" temalı etkinlik esnasında "Alparslan Kuytul Onurumuzdur" brandası açarak, özgürlük ve adalet taleplerini yineledi. Program internet üzerinden canlı yayınlandı.

Yapılan engellemeleri toplumun her kesimine duyurmayı amaçlayan Furkan gönüllüleri, Özgürlük yürüyüşlerinin 174. gününde başkent Ankara sokaklarında yürüdü.

30 Ocak şafak operasyonundan bu yana faaliyetlerine ara vermeden devam eden Furkan Gönüllüleri, 1 yılı aşkın süredir ‘Alparslan Kuytul’a Adalet ve özgürlük’ eylemleri ile Türkiye genelinde etkinliklerine devam ediyor. Yaptıkları her programda Tevhid, adalet, hürriyet ve medeniyet kavramlarını önceleyen Furkan Vakfı Gönüllüleri, adil yargı, adil düzen ve temiz siyaset istemlerini yaptıkları çalışmalarla yinelemeye devam ediyor.