19 Ara 2015

Furkan Vakfı, konferanslar zincirine bir yenisini daha ekleyerek Mevlit Kandili münasebetiyle İstanbul Ümraniye’de “Aydınlanmanın Öncüsü Hz. Peygamber (SAV)” konulu konferans düzenliyor.

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde, yurtdışında da birçok ülkede toplumu bilinçlendirmek ve hayırlı işlerde öncülük edecek bir nesil yetiştirmek amacıyla konferanslar düzenleyen Furkan Vakfı, Peygamber Efendimizin doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili münasebetiyle İstanbul’da konferans düzenliyor.

Furkan Vakfı Genel Başkanı Hasan Demir basın açıklamasında şunları söyledi:

Mevlid Kandili, İslam âleminde önemli bir yer tutmakta ve hayatını hayatımıza örnek aldığımız Peygamber Efendimiz’in doğum günü olarak kabul edilmektedir. Rebiü’l-evvel ayının 12. gecesinde dünyaya gelen rehberimiz, önderimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) ve O’nun bize bırakmış olduğu davasını hatırlamak ve hatırlatmak için İstanbul’da böyle bir program tertip ediyoruz.

KALPLER TEVHİD İLE NURLANDI

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) doğmuş olduğu çağda, dünyanın her tarafında cehalet, zulüm, haksızlık, adaletsizlik ve ahlâksızlık almış başını yürümüş, tevhid inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç oldu. Peygamberimizin dünyaya gelmesi ve ona peygamberlik vahyedilmesinden sonra tebliğ ettiği İslam ile dünya yeniden aydınlandı, tevhid inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi; O’na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu.

YENİDEN DİRİLİŞ İÇİN ÖNCÜ NESİL

Bugün de dünya, Batı medeniyetinin hâkimiyeti altında karanlığa saplanmış, şirk düzenlerinin zulümlerine, işkencelerine ve haksızlıklarına maruz kalmıştır. Dünyanın, yeniden dirilişi sağlayacak sahabe nesli gibi öncü bir nesle ihtiyacı vardır. Öyle ki bu nesil,Rabbani hareket metoduyla İslam medeniyetini hâkim kılacak, karanlığa saplanmış dünyaya tevhid ile nur saçacaktır.

KONU: AYDINLANMANIN ÖNCÜSÜ HZ. PEYGAMBER

Bu bağlamda, “Aydınlanmanın Öncüsü Hz. Peygamber (SAV)” konulu bir konferansın Mevlid Kandilinde Hz. Peygamber’in öncülüğünü hatırlamak için uygun olacağına karar verdik. Kurucu başkanımız Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin teşrif edeceği programımız, 20 Aralık Pazar saat 18.30’da İstanbul Ümraniye’deki Princess Düğün Salonunda gerçekleştirilecektir. Konferansa katılamayanlar için de programın tamamı Kanal 5 televizyonundan, furkanvakfi.net ve tvfurkan.com adreslerinden de canlı olarak yayınlanacaktır. Programımıza tüm halkımız davet ediyor, tüm dünya Müslümanlarının Mevlid Kandilini kutluyor ve bugünün hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.