18 Oca 2019

8 Şubat itibariyle “terör örgütü üyeliği” kapsamında tutuklu yargılanan ve bu sebeple aylarca tecrit zulmüne maruz bırakılan Alpaslan Kuytul Hocaefendi’nin ve Kurucusu olduğu Furkan Vakfı’nın hiç bir terör örgütü ile irtibatı olmadığı herkesin malumu olmuştur. Geçtiğimiz aylarda Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve Furkan Vakfı’nın terör örgütleriyle bağlantısının olmadığına ve suçsuzluğuna dair TEM’in VGM’nin ve Emniyet’in istihbarat raporları yayınlanmıştı.
Yayınlanan raporlar ile temizliği ortaya çıkmış ve devletin resmi kurumlarınca hiçbir suça karışmadığı bir kez daha ispatlanmıştı.
Furkan vakfı’nın suç örgütü olmadığına ve her daim milletimizin hayrı için faaliyetler yaptığına dair bir emniyet raporu daha ortaya çıktı.

İşte o rapor;

Tertemiz ve Rabbani duruşuyla İslami çalışmalarına yirmi dört yıldır devam eden Furkan Vakfı bünyesinde, toplumumuzun ıslahı için binlerce konferanslar düzenlenmiştir. Bu konferanslarda; bir sandalye kırılmadığı, kimsenin camına bir taş bile atılmadığı, üstelik kullanılan mekânların tertemiz bırakıldığına dair onlarca kez övgüler mazhar olmuştur. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin kapalı spor salonlarında konferanslar yaptığı günlerde, salon müdürleri defalarca takdirlerini belirtmiştir. Hatta emniyet güçleri de Furkan vakfının programlarında rahat olduklarını defalarca dile getirmiştir.
Son yayınlan emniyet raporuyla suçsuzluğu bir kez daha ortaya belgelenen Furkan vakfı ve kurucu başkanı Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, 22 Ocakta görülecek mahkemesinden siyasi değil adil yargı bekliyoruz.