31 Tem 2019

Furkan Vakfı eski Başkanı Hasan Demir, Alparslan Kuytul Hocaefendiyi laiklik ve demokrasiyi eleştirmekle suçlayanların laiklik ve demokrasi tanımına aykırı hareket ettiğini açıkladı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında hazırlanan son iddianame yayınlandığı günden beri hemen her bölümü hakkında eleştiriye maruz kaldı. Hasan Demir’de canlı yayında gerçekleştirdiği açıklamada iddianameyi değerlendirdi.

Demir, açıklamasında Alparslan Hocayı laiklik ve demokrasi hakkındaki eleştirileri nedeniyle suçlayan iddianamenin, başka sayfalarda laiklik ve demokrasiye aykırı davrandığını şu sözlerle dile getirdi:

“Laikliği kutsal din duygularının siyasete ve devlete işlerine alet edilmemesi olarak tanımlayan iddia makamı iddianamenin başka bir bölümünde dini yorumda bulunuyor. “Kuranı Kerimde El-Kuddüs, El-Aziz, El-Melik, El-Muktedir ve Malikul Mulk isimleri ile anılan yüce Allah sanki yoktan var ettiği yeryüzünde mutlak hakimiyet ve otorite sahibi değilmişçesine…” şeklinde dini argümanları kullanarak yorum getiriyor. Mahkemede bir devlet işi. Hani laiklikte din işi ile devlet işi ayrıydı? Furkan Vakfının amacına Kurandan delil getirmek iddia makamının işi midir? İşi suça dair somut deliller getirmektir. Ama o yorum getiriyor. Demokrasiden bahsediyor. Demokrasi fikir özgürlüğü değil mi? Alparslan Hoca şuan konuştuğu için cezaevinde tutuluyor. Hani fikir özgürlüğü? Hani demokrasiye bağlılığınız?”