31 Tem 2019

Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir, Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkındaki son iddianameyi değerlendirdi.

Demir, konuşmasında iddianamede yer alan “Beyinleri yıkanarak yetiştirilecek sözde öncü nesil öncelikle sözde meşru yollarla ( devlet içerisinde sızma, STK’lar kurma..) olmadığı takdirde veya yeterli güce kavuşulduğunda sözde cihat ve kıyam adı altında cebri müdahale ile devletimizi yıkmak..” ifadelerini değerlendirdi.

İddianame için; “Bu nasıl bir iddianame, bu nasıl bir hukuk dili? Devletin içerisine sızmamışlar ama sızmayı planlıyorlar. Eğer yeteri güce ulaşırlarsa, eğer sızarlarsa ilerde bunlar böyle bir şey yapabilir. İddia makamı gelecekle ilgili öngörüde bulunuyor. Şüphe üzerine, zan üzerine iddianame hazırlanır mı?” şeklinde tepki gösteren Demir, Furkan Vakfına gönül verenlerin devletin içerisine girmek, orayı burayı kapmak gibi bir amacı olmadığını dile getirdi.

Ayrıca; “Kendi işinde gücünde çalışan insanlar. Furkan Vakfından devletin içerisine kim sızmış? Bununla ilgili delil getirebilir misiniz? Furkan vakfının devletin içerisine girmek, orayı burayı kapmak gibi bir amacı yoktur. Halkın içerisinde faaliyet yürüten bir vakıftır. Gayet açık ve şeffaf bir vakıftır, gizli faaliyetleri yoktur. Bu toplumun önünde ve içinde olan insanlarız. Toplum ıslah olsun, islami bir ahlaka sahip olsun istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.