04 Eyl 2019

Alparslan Kuytul Hocaefendi 19 ay önce başlayan haksız tutukluluğu hala devam ediyor. Hakkındaki tüm suçlamalardan tahliye almasına rağmen yapılan itiraz sonucu tekrar tutuklandığı davanın 4. Duruşması 6 Eylülde görülecek.

Furkan Vakfı eski genel başkanı Hasan Demir dün akşam twitter hesabında davada yaşanan gelişmelerden bahsedip “Peki Alparslan Kuytul Hoca 20 aydır neden cezaevinde? Göreceğiz, sonra pardon (!) diyeceksiniz. Ama Allah da tarih de bu yapılanları kayda geçirdi.” İfadesini kullandı.

Hasan Demir'in Açıklaması;

"-Vakfın kasasından fışkıran(!) paraların makbuzları olduğu anlaşıldı, mahkemeye sunuldu ve yardım yapan kişiler beyanda bulundu "bir daha olsa yine bağış yaparız" dediler.

-Vakfa ait kaçak yurt iddiası asılsız çıktı. Kapatılan ve mühür vurulan evler, mahkeme kararıyla açıldı ve mühür kaldırıldı. Pardon (!) yurt değil, meskenmiş denildi.

-Mahzen, dehliz denilen yerin Adana Valiliği SODES biriminin izniyle açılmış gençlik merkezi olduğu anlaşıldı.

-Terör örgütü dediler; MİT, Emniyet Müdürlükleri ve Vakıflar Genel Müdürlüğü "hiçbir terör örgütü ile bağlantısı yoktur. " raporları ortaya çıktı.

-7 katlı bina dediler, vakfın 4 kat olduğu anlaşıldı.

-Dolandırıcı dediler, dolandırılan ve mağdur edilen kimsenin olmadığı anlaşıldı.

-Sahte makbuz dediler, (ki bir şeyin sahtesi aynısı ile benzer olur.) sahte makbuz olmadığı, kardeş aile projesi için kullanılan not kağıdı olduğu anlaşıldı.

-Suç örgütü dediler, hayır örgütü çıktı.

-Malî güç, insan gücü, siyaset,bürokrasi, devlet kadrolarında adamları yok ama ileride olabilir ihtimali ile iddianame hazırlandı.

-Yine terör örgütü dediler, ama Adana Emniyet Müdürlüğünün Vakfın yaptığı hayırlı hizmetlerden dolayı Vakfa plaket verdiği anlaşıldı.

-Alparslan Hoca; Cumhurbaşkanının kalemi kırılmıştır, darbe hayırlı olsun demiş dediler, ancak bu davadan https://furkanvakfi.org/darbeye-hayirli-olsun-iftirasina-vgmden-cevap.htmlberaat etti. Meğer öyle dememiş!

-Başbakana hakeret etti, dediler. O davadan da beraat etti. Meğer hakaret etmemiş!

-Peki Alparslan Kuytul Hoca 20 aydır neden cezaevinde? Göreceğiz, sonra pardon (!) diyeceksiniz. Ama Allah da  tarih de bu yapılanları kayda geçirdi.

-Görelim Mevlam neyler, Neylerse güzel eyler!"