15 Şub 2018
Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfı Olarak; Öncelikle 30 Ocak Salı günü yapılan baskın ve maruz kaldığımız haksız uygulamaları adeta fırsata çevirerek çarpıtma, karalama ve iftiranın her türlüsünü içeren haberler yaparak Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfına kumpas girişimde bulunan Sabah,Takvim, Yeni Akit, Milat, Haber7.com, Haberler.com,  Akşam,  Posta,  Milliyet, Hürriyet, Yeni Şafak, Star, İnternet Haber isimli haber sitelerini şiddetle kınıyoruz! Alparslan Kuytul Hocaefendi ve arkadaşlarına İddianamede yer alan terör suçlamaları ilgili yeterli delil bulunmaması sebebiyle hâkimin suçun vasfını değiştirilmesini muhtemel görerek başka bir takım sebepler üzerinden tutuklu yargılanma kararı verildi. Ancak yukarda ismi geçen yayın kuruluşları Hocaefendi’yi ve Furkan Vakfını terörle bağlantısı varmış gibi göstererek algı oluşturmaya sebep olacak haberler yapmaya devam etmektedir. Bu yayın kuruluşlarının oluşturduğu algı ile burada ismini vermediğimiz ama tespit ettiğimiz birçok haber sitesi ve yayın kuruluşu da bu asılsız iddialara destek vermektedir. Alparslan Kuytul Hocaefendi ve beraberindeki arkadaşlarının herhangi bir terör örgütüyle hiçbir bağı bulunmamaktadır. Vakfımıza ve evlere yapılan baskınlarda hiçbir suç unsuru bulunamamıştır. Sadece bu durum bile temizliğimizin ispatıdır. Sorumsuzca yapmış oldukları yayınlar, Hocaefendi’yi ve Furkan Vakfını bir takım merkezlere hedef gösterme çabası olarak görünmektedir. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin iddia edilen konularla ilgili çok net açıklamalarının olduğu video kayıtları mevcuttur. Bu videolar takdir edilmelidir ki bugün bu iftiralar üzerine verilmiş cevaplar olmayıp normal zamanlarda Hocaefendi’nin o konularla ilgili görüşünün sorulması üzerine verdiği cevaplardır. 30 Ocak tarihinden itibaren hakkımızda yapmış oldukları gerek terör örgütü, gerek dolandırıcılık suçlamaları ile ilgili yapılan haberlere bakıldığında altının boş ve delilsiz kaldığı açıkça görülmektedir. Yani atılan başlıkların içeriğe uyum arz etmeden sadece algı oluşturmaya yönelik olduğu bakan herkes tarafından görülecek kadar açıktır. Bu habercilerin (!) soyut ifadelerle atılan manşetlerle algı oluşturmak yerine somut delillerle yazmaları haberciliğin gereği değil mi? Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfı kurulduğu günden bugüne vatanına, milletine faydalı, toplumun ihyası için çalışan ve ahlakta fazilette öncü bir nesil yetiştirmeyi kendine hedef edinerek halkın beğenisini kazanmış bir vakıftır. Ömrünü İslam davasına adamış, 30 yılı aşkın süredir çeşitli hizmetleriyle ön plana çıkmış ve binlerce seveni olan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve beraberindeki kardeşlerimiz, 30 Ocak’ta gerçekleştirilen operasyonun ardından ismi geçen yayın kuruluşları tarafından asılsız bir takım haberlerle adeta bilinçli olarak bir karalama-itibarsızlaştırma kampanyasına maruz bırakılmıştır. Geçirdiğimiz bu zorlu süreçte herhangi bir kaynağa dayanmadan, mesnetsiz, toplumda bir algı oluşturacak şekilde yaptıkları haberleri kaldırıp bir tekzip yayınlamadıkları takdirde yasal işlem başlatmak da dâhil tüm meşru yolları kullanarak bu durumun üzerine gideceğimizi, atılan iftira ve çarpıtmalar hakkındaki bütün delilleri Kamuoyuna sunarak bu durumu açıklığa kavuşturmak için bütün imkânlarımızı kullanacağımızı kamuoyuna beyan ederiz.