02 Ara 2018
BİNLER TEKRAR BİR ARADA 10 aydır her fırsatta Alparslan Hocaya ve tüm mazlumlara adalet ve özgürlük isteyerek kimi zaman yüzlerce kimi zaman da binlercesinin bir araya geldiği sevenleri, bu kez Furkan Vakfının kuruluş yıldönümü amacıyla bir araya geldi. PEYGAMBERİ METODLA İSLAM DAVASINA HİZMETTE 24. YIL 30 Ocak operasyonu sonrası haksız bir şekilde kayyum atanan, kapanmadığı halde kapısına kilit vurularak kullanımına engel olunan Furkan Vakfı, 'Peygamberi Metodla İslam Davasına Hizmetle' geçen 24. yılı özel bir programla kutladı. 24 yıl önce Alparslan Hoca öncülüğünde kurulan Furkan Vakfın gönüllüleri ise kayyum atanan vakıflarını ve haksızca cezaevine gönderilen hocalarını yalnız bırakmadı. Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfının 24. yılını özel bir programda kutlamak amacıyla gelen gönüllülerin ise salona sığmadığı görüldü. Duygusal ve samimi anların yaşandığı etkinlik Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an’ı Kerim tilaveti halen Adana Kürkçüler Cezaevinde haksız tutukluluğu devam eden Veysel Dörtgöz Beyefendi’nin geçmiş yılardaki tilavet videosuyla verildi. Tilavet sonrasında Dörtgöz ailesine çiçek takdiminde bulunuldu. BEN ALPARSLAN KUYTUL Program, Alparslan Hocanın cezaevinden yaptığı telefon görüşmelerindeki bazı kesitlerin dinletilmesiyle devam etti. Alparslan Hocanın zindandan söylediği neredeyse her bir cümlesi “Alparslan Hocam Onurumuzdur” sloganlarıyla bölündü. Özel ses kaydı derlemesinin ardından gönüllüler, Alparslan Kuytul Hoca adına eşi Semra kuytul Hocahanım’a çiçek takdiminde bulundu. Ancak Semra Kuytul Hocahanım, "şu an Alparslan Hoca burada olsaydı bu çiçeği siz talebelerine verirdi. Bu zorlu süreçte bizlere desteklerini hiç kesmeyen ve davanın yürümesine vesile olan siz talebelerine, Alparslan hocam adına bu çiçeği veriyorum" dedi. MİLLETTEN MECLİSE HERKES ONUN SUÇSUZLUĞUNU BİLİYOR Programda çiçek takdiminin akabinde dikkat çeken bir video gösterimine yer verildi. “Milletten Meclis'e herkes onun suçsuzluğunu biliyor” başlığıyla başlayan videoda çeşitli illerden milletvekillerinin Meclis'te yaptıkları konuşma kesitleri yer aldı. Yoğun ilgi gören video gösterimi sonrasında “Furkandır Adımız Temizdir Alnımız” sloganları atıldı. HAYATINI DEĞİŞTİRENLERDEN FURKAN VAKFINA TEŞEKKÜR Daha sonra geçmiş hayatlarını Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul vesilesiyle değiştiren kişiler ile sahnede kısa bir röportaj yapıldı. Röportaja katılanlar “Alpaslan Hocam vesilesiyle hayatımı değiştirdim, hakiki imanı buldum, Allah hocamdan ve vakfımızdan razı olsun” diyerek teşekkürde bulundular. Ardından beğenilerek dinlenilen Grup Furkan, ezgi ve marşlarıyla sahne aldı. Grup Furkan'dan sonra günün anlam ve önemine binaen Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir konuşmalarını yaptı. Konuşmasında Furkan Vakfının 24 yıl boyunca yaptığı hayırlı faaliyetlerden bahseden Demir, ilgiyle dinlendi. Akabinde 10 aydır haksız tutukluluğu devam eden Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz Beyefendi’nin ailesine çiçek takdiminde bulunuldu. Yoğun etkinliklerle geçen programda ise sürpriz olarak zindandan sesleniş etkinliği yapıldı. Şuan cezaevinde bulunan Alparslan Hoca, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz'ün canlandırılması salonda bulunanları duygulandırdı. 10 aydır haksız bir şekilde cezaevinde tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve tüm mazlumlar için ayrıca Ümmet-i Muhammed için yapılan dualar ile 24. yıl özel programı sona erdi. Program esnasında açılan; #ÖncüNesilBuluşması  etiketi uzun saatler Türkiye gündeminde TT oldu.