22 Ara 2016
Kamuoyunun tanıdığı bazı Hocaların mutad yaptıkları sohbetlerini durdurduklarına dair, twitter hesaplarından yaptıkları duyurular hakkında: Adı geçen Hocalar böyle bir karar almışlarsa bu kendi kararlarıdır, öyle uygun görmüşler ve bunu kamuoyu ile paylaşmışlardır. Bu konuda Vakfımızdan ya da vakfımızdaki yetkili kişilerden herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Eğer sosyal medya üzerinden alınan bu karara bir takım tenkitler gelmiş ise bu tenkitler Vakfımızı temsil etmemektedir. Müslümanların arasını bozmak isteyen bazı kişiler bizim adımızı kullanarak sosyal medyada devreye girmiş olabilir. Buna rağmen bazı yayın organları Vakfımızdan ya da yetkili kişilerden bir açıklama olmadığı halde, bizden şahsi bir hesabın attığı bir twiti kullanarak şahsi bir yorum olduğu halde sanki bu karara Vakfımız tarafından tepki verilmiş gibi göstermişlerdir.  Ayrıca bu kişiyi vakfımız yönetim kurulundan gibi lanse etmişlerdir. Bu yayın kuruluşlarının adını verdiği hesap, Vakfımız Yönetim kurulunda değil, Vakfımızla ve Alparslan Kuytul Hocaefendi ile de bir yakınlığı yoktur.  En fazla sosyal medya üzerinden bizi destekleyen bir takipçimizdir. Bunu haber yapan Hürriyet, Sözcü , Vatandan Haber, Milliyet, Haberler.com Birgün isimli haber siteleri yanlış bir habere imza atmışlardır. Vakfımızdan bir açıklama gelmediği halde böyle şahsi bir hesabı kurumsal bir yaklaşım gibi değerlendiren bu yayın kuruluşları muhtemelen başka bir plan peşindedirler. Vakfımızdan resmi bir açıklama yapılmadan şahsi yorumları vakfın yorumu gibi değerlendirmemeleri hususunda kamuoyunu bilgilendirir, bu konuda yanlış bilgi veren yayın organlarını uyarırız.