10 Tem 2019

Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutukluluk süreciyle ilgili medyascope da konuk olarak Büşra Cebeci’nin sorularını yanıtladı.

Semra Kuytul Hocahanım, Büşra Cebeci’ye 18 aydır Alparslan Kuytul Hocaefendinin cezaevindeki durumunu, ailesiyle görüşünün yasaklanmak istenmesini, çocuklarına dava açılmasını, eşinin son durumunu, yaşadığı ve yaşanmaya devam eden hukuksuzlukları anlattı.

Canlı yayını Twitter dan tekrar izlemek için tıklayınız.

Canlı yayını YouTube dan izlemek için tıklayınız.

Canlı yayını Periscope da izlemek için tıklayınız.

Bir çok kullanıcı tarafından takip edilen canlı yayında gündeme gelen bazı konular şu şekilde:

Semra Kuytul: Birbiriyle kanlı bıçaklı 4 terör örgütüyle hepsine aynı anda üyelik isnat etmeleri büyük bir akıl tutulmasıdır. Sonra bu durum Terör propagandasına dönüştü. Sonra bu da küçük kaldı çünkü terörü öven bir cümlesi yok.

Semra Kuytul: Tutuklu yargılamak için elle tutulur bir sebebleri yok.

Semra Kuytul: Yükseltilmek istenen ses yükseltilebiliyor. Kısılmak istenen ses kısılıyor. Sesin doğru mu yanlış mı olduğuna bakılmıyor.

Semra Kuytul: Derdimiz problem çıkarmak değil, varolan problemlere ses getirmek.

Büşra Cebeci: Furkan vakfı ile hükümet arası hep böyle mesafeli miydi?

Semra Kuytul: Furkan vakfının ve Alparslan Kuytul Hocaefendinin şahsının hükümet ile menfaat birliği hiçbir zaman olmadı…