22 Oca 2019

Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber 45 kişinin yargılandığı ‘Furkan Vakfı’ davasının ilk duruşması bugün sona erdi. Mahkeme yarın da devam edecek
Mahkemenin ardından Semra Kuytul Hocahanım, açıklamada bulundu.

İşte o açıklama;

" Sanık koltuğunda oturan arkadaşlar Furkan Vakfının suç örgütü olamayacağını çok güzel ifade ettiler. Gerek Hocaefendi gerek Yönetim Kurulu üyeleri yapmış oldukları yardım faaliyetlerini teker teker izah ettiler. Ve bunların tamamen gönüllü olarak yapıldığını anlattılar. Dolandırıcı ne yapar parayı alır harcamayı çok gösterir. Bizim iddianame de bulunan tam zıttı harcamanın az gösterilmesi ama çok yapılması bunun çok tezat olduğunu Hocaefendi de açıkladı. Hakim beyde o anda bu garipliği anladı sanıyorum. Yani harcama çok ama masraf az. Demek ki cebimize girmek değil de hep cebimizden çıkmış. Gerek konferansları gerek vakfın faaliyetlerini bir takım ihtiyaçlarını, yardım faaliyetlerini gönüllüler yapmış bunlar hep ceplerden çıkmış. Tamamen gönüllü bir kuruluş olduğunu kesinlikle suç örgütü olmadığını düşündüklerini bu yüzden yaptıkları hizmetlerden dolayı şeref duyduklarını güzel bir şekilde ifade ettiler. Bizim yapmış olduğumuz İslamı anlatmaktır. Halkın dez avatajlı gruplarını topluma kazanma gayretidir. İnsanlara iman ve güzel ahlak verme gayretidir. Bunun için eşimizin yanı sıra çocuklarımızın, geçimimizin yanı sıra elimizden geldiği kadar sırf Allah rızası için bu faaliyetlerle de ilgilenmeye çalıştık diyerek açıkladılar. Kendilerini güzel ifade ettiklerini düşünüyorum.
Mahkeme yarın ve diğer günde devam edecek. Duruşma yarın 10.00 da kaldığı yerden devam edecek.
Hayırlısı olsun. Furkan Vakfı gerçekten suç örgütü olamaz. Furkan Vakfı sivil toplum kuruluşu ve içindeki insanlar tertemiz ve gerçekten sadece Allah rızası için gayret eden kimseler. Bu inşallah mahkeme bittiğinde tescillenmiş olacak.
Hocaefendi iyi görünüyordu, her zamanki gibi kendinden gayet emin. Ben savunmasının ilk kısmına yetişemedim ama güzel bir savunma yaptı. Avukata ihtiyaç bırakmayacak kadar iyi bir savunma yaptı. Gayet dinçti kendinden emin bir şekilde savunmasını yaptı. Zaten çok şeffaf bir hayatı olduğu için onun çekinmesini gerektirecek hiçbir şey yok. “Benim hayatım, yaşam tarzım, evim ortada.” Diyerek defalarca dile getirdi. İyi gördüm. Benim kalbim rahat"
.