05 Ara 2019

664 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde “suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık” iddialarıyla tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemesi bugün (5 Aralık 2019) 4. ACM’ de görüldü.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Tahliye Edildi!

Tahliye sonucu ilk açıklama Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir’den geldi.

Kıymetli Kardeşlerim, Değerli Katılımcılar,

Bugün 5 Aralık 2019.

Hepinizin malumu olduğu üzere daha önce terör ve suç örgütü kurma iddiasıyla hâkim karşısına çıkan Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin önce 8 Kasım’da terör suçlamasından, sonra da 24 Ocak’ta suç örgütü kurma iddiasından dolayı Adana 4. Ağar Ceza Mahkemesince tahliyesine karar verilmişti. Daha sonra savcılığın bir üst mahkemeye itirazı sonucunda tahliyesinin üzerinden 24 saat geçmeden yeniden tutuklanıp cezaevine konulmuştu.

Bugün görülen aynı davanın 5. Duruşması ALLAH’A HAMDOLSUN tahliye kararı ile sonuçlanmıştır.

Alparslan Kuytul Hocaefendi mütevazi, şeffaf ve saygın bir hayat yaşayarak ömrünü İslam’a ve ümmetin geleceğine adayan ve hiçbir zaman terörü tasvip etmeyen ve teröre bulaşmayan bir İslam âlimi olduğu halde birtakım kimselerin linç kampanyalarına ve iftiralarına maruz kalarak tutuklanmıştı. Bunların birer iftira olduğu, ülkemizin en seçkin kurumları olan MİT, Emniyet ve VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN hazırlamış olduğu raporlarla da ortaya çıkarılmış, Hocaefendi’nin kendisinin ve kurucusu olduğu Furkan Vakfının terörle ve suç örgütü olmakla hiçbir alakasının olmadığı ispat edilmişti. Bugün bir kez daha Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve Furkan Vakfının ne terörle ne de suç örgütü kurmakla hiçbir ilişkisinin olmadığı mahkeme kararıyla da ispat edilmiş oldu. 22 ay gibi uzun bir süreyi cezaevinde geçirdikten sonra nihayet mahkemeler geç de olsa adaletle hüküm vererek Alparslan Kuytul Hocaefendinin ve Furkan Vakfının terörle ve suç örgütü kurmakla hiçbir alakasının olmadığını ve tertemiz olduğunu ilan etmiş bulunuyor. Bu vesileyle buradan Alparslan Kuytul Hocaefendinin ailesine, talebelerine, tüm sevenlerine ve desteklerini esirgemeyen siz değerli halkımıza geçmiş olsun diyorum.

Geç de olsa bu tahliye kararından dolayı memnuniyetimizi bildiriyor, Rabbimize hamdediyoruz. Ayrıca cezaevlerindeki haksız tutuklulukların bir an evvel son bulmasını ve tüm mazlumların özgürlüğüne kavuşmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Son olarak kamuoyuna Alparslan Hocamızın şu sözleriyle sesleniyoruz:

Bizler hiçbir zaman teröre bulaşmadık elhamdülillah bundan sonra da bulaşmayacağız. Bizim dosyamız suç dosyası değil sus dosyasıdır. Hakikatleri konuşmamızdan rahatsız olanlar bilsinler ki biz hakikatleri konuşmaya devam edeceğiz. Zalimler istemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. Esselamu aleykum.

Açıklamanın tamamını izlemek için tıklayınız: