18 Oca 2019

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin belirttiği gibi yeryüzü Allah’ın ama O’nun dediği olmuyor, insanlar O’nun hükümlerini dikkate almıyorlar. Bu dünya Allah’ın ise O’nun kanunlarının geçerli olması elbette ki O’nun hakkıdır. Ayrıca insanlığın mutluluğu için ancak o sonsuz merhamet, sonsuz ilim ve adalet sahibi olan Yüce Rabbimizin dediği olmalıdır.
O’nu tanımalıyız. Kur’an’ı anlamalıyız. Mesajını duyurmalıyız. Tüm insanlar bu güzel kanunlar manzumesinden haberdar olmalı. Daima öğrenmeliyiz, yaşamalıyız ve öğretmeliyiz. İslam davetçisi olmalıyız. Böylelikle temiz bir toplumun oluşmasında bir payımız olmalı… Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle, “De ki Ey Rasulüm! Ben Müslümanlardanım diyen ve Allah’a davet edenden daha güzel sözlü olan kimdir.”
Bu saydıklarımız tüm Müslümanların vazifesidir.

Hocaefendi başta olmak üzere bütün kardeşlerimizin tek gayesi budur; Allah’ın Müslümanlara emrettiği ve Rasulünün de bizlere örnek teşkil ettiği bu kutsal görevi yerine getirmek. Efendimizden bize miras olarak bırakılan bu davaya sahip çıkmak, sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmak; İslam davetçisi olmak… Bu şekilde milletimizin ve ümmetimizin uyanışı ve dirilişi için gayret etmek! Mazlum duruma düşmüş ve kurtuluş arayan ümmetin derdine bir nebze de olsa derman olmaya çalışmak! Vakfımızın, sitelerimizin, derslerimizin, konferanslarımızın ve yaptığımız diğer bütün çalışmaların tek gayesi budur.

Tertemiz ve Rabbani duruşuyla İslami çalışmalarına yirmi dört yıldır devam eden Furkan Vakfı bünyesinde, toplumumuzun ıslahı için kanunlar çerçevesinde gerçekleşen onbinlerce kişinin katılımıyla 254 Konferans düzenlenmiştir.
Ayrıca konferanslarımızın olaysız ve kanuna uygun olduğu emniyet belgeleri ile isbatlanmıştır.

Tolumun ıslahı için gerçekleştirdiğimiz konferanslarımızdan bazıları;

ADANA Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu
 "PEYGAMBERİ MESAJIN ÇAĞIMIZA KAZANDIRDIKLARI" Konulu konferans

ADANA "KURTULUŞUMUZUN YOLU" Konulu konferans

ELAZIĞ "ÇÖKÜŞÜMÜZÜN SEBEPLERİ VE ÇÖZÜMLERİ" Konulu konferans

GAZİANTEP / "ÜMMETİN YENİDEN DİRİLİŞİ" Konulu konferans

ANKARA KONGRE SALONU "İSLAM'DA TESLİMİYET KAVRAMI" Konulu konferans

ELAZIĞ "ÇÖKÜŞÜMÜZÜN SEBEPLERİ VE ÇÖZÜMLERİ" Konulu konferans

"MANEVİ GELİŞİMİN YOLLARI" Konulu konferans

İSKENDERUN "İMANA ULAŞMAK"  Konulu konferans

MALATYA "İSLAMA DAVET VE İNSAN KAZANMA" Konulu konferans

MERSİN "ALLAH'A YÖNELMEK" Konulu konferans

OSMANİYE "KUR'AN'İ YÜKSELİŞ" Konulu konferans

DİYARBAKIR "HZ PEYGAMBER VE EVRENSEL MESAJI" Konulu konferans

NİĞDE "KUR'AN'IN EVRENSEL MESAJI" Konulu konferans

KONYA  "KONYA KUR’AN’DA İNSAN MODELİ" Konulu konferans

2013 Konya Kur’an’da İnsan Modeli

Osmaniye "KUR’AN’IN HEDEFLEDİĞİ İNSAN" Konulu konferans

2013 Osmaniye Kur’an’ın Hedeflediği İnsan

Her yıl toplumun hayrı için gerçekleştirdiğimiz onlarca konferasımızın olaysız olduğu emniyet belgeleri ile isbatlanmıştır.

İşte o belgeler;