13 Oca 2019

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkeme durumu ve Furkan Vakfı davasında merak edilenler yazımızda…

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin , “kalemi kırılmıştır” şeklinde çarpıtılmış sözleri sebep gösterilerek açılan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasından beraat etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin,  8 Kasım’daki ilk duruşmasından tahliye aldığı ‘terör’ mahkemesi; eksikliklerin giderilmesi için 04.04.2019 tarihine ertelendi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ile koğuş arkadaşı Ali Alagöz’ün Bolu F Tipi cezaevinde aynı karede çekilmiş olan ilk fotoğraflarına ulaşıldı.

Aralarında Semra Kuytul Hocahanım’ın da bulunduğu 15 kişi hakkında özgürlük simgeli atkılarla yürümeleri gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı. Böylece Semra Kuytul Hocahanım hakkında özgürlük yürüyüşleri sebebiyle 3. Kez mahkeme açılmış oldu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz 22 Ocak’ta mahkemeye çıkacak.

12 Mart 2019’da ise, 30 Ocak 2018 operasyonu ile birlikte kayyum atanarak faaliyetlerden men edilen Furkan Vakfının kapatılma davası gerçekleşecek.