26 Eki 2018
Vakfın En Büyük Amacı Vakfımızın en büyük amacı İslam medenyeti kurmaktır. Bu amacımızıda “Biz medeniyetimize dönüyoruz” sloganıyla dile getirmekteyiz. Hayırlı işlerde topluma öncülük yapacak öncü bir nesil yetiştirmeyi hedeflemetedir. Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı; Kuran’ı Kerim okuma, Kuran’ı Kerim Tefsiri, Siyer ve Tevhid dersleri başta olmak üzere İslami esaslara dayalı eğitim vakfı olmakla birlikte www.islamidersler.com internet sitesinden eğitim amaçlı yayınlar yapmaktadır. Vakfımızın Faaliyetleri Nelerdir? Vakfımızın  ihtiyaç sahiplerine ayni ve akdi yardımlar yapmakta ve öğrencilere burs vermektedir. Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin girişimiyle vakfın öncülüğünde 1000 koliyi aşkın yardımların da yapıldığı kardeş aile projesiyle Suriye'lilere yardım faaliyetleri yaptıkları bilinmektedir. Bir çok ilde Alparslan Kuytul’un katılımıyla konferanslar düzenlemekte ve kermes etkinlikleri yapmaktadırlar. 2015 yılında Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin katılımıyla Almanya ve Danimarka ülkelerinde de konferasnlar düzenlemişlerdir. Konferanslarda Grup Furkan isimli vakfa müzahir faaliyetler gösteren ilahi grubu yer almaktadır. Vakfımızın resmi internet sitesinin www.furkanvakfi.net isimli site olduğu, Alparslan Kuytul’un tefsir derslerini de yaptığı konuşmaları video paylaşım sitesi Youtube’da https://www.youtube.com/c/furkanvakfi linkinden yayın yapan Furkan Vakfı isimli yayın kanalında paylaşılmaktadır. Vakıf ve kurucuları ile mütevelli heyeti hakkında yürütülen istihbari çalışmalarda anlaşıldığı üzere her hangi bir terör örgütü ile irtibatları bulunmamaktadır. Not: Furkan Vakfı'nın faaliyetlerine dair yukarıda yer alan metin, Adana TEM Biriminin Furkan Vakfı hakkındaki araştırma raporundan hazırlanmıştır. Bunun yanısıra Vakfımız tarafından yayınlana TEM ve MİT'e ait 4 belge de Furkan Vakfı'nın amacını ve faaliyetlerini anlatarak terör örgütleri ile hiçbir irtibatı olmadığını ortaya koymuş ve vakfın tertemiz olduğunu ortaya çıkarmıştır. işte o belgeler; https://furkanvakfi.org/iste-o-belge.html     https://furkanvakfi.org/alparslan-kuytul-hocaefendiyi-aklayan-3-belge-daha.html