Vakfımızın Kapatılma Davası Yine Ertelendi!

30 Ocak 2018 operasyonu sonrası kayyum atanan Furkan Vakfına ilişkin davanın bugün yeni bir duruşması gerçekleşti.

Kuruculuğunu Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaptığı Furkan vakfına, 2 Şubat 2018’de Adana 5. Asliye Hukuk mahkemesince kayyım atanmış ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “amacı dışında faaliyetler yapmak” iddiasıyla kapatılma davası açılmıştı. En son 3 Ekim 2019’da Adana Merkez Adliyesinde görülen kapatılma davası 13 Şubat 2020 tarihine ertelenmişti.

Bugün gerçekleşen mahkeme de 14 Nisan 2020 tarihine ertelendi.

“İslam medeniyetine dönüyoruz” sloganıyla aydın ve alim bir neslin yetişmesini amaçlayan Furkan vakfı , yaptıkları ıslah çalışmaları nedeniyle Adana Emniyetinden plaket almış ve TEM, MİT KOM tarafından hazırlanan araştırma raporlarında hiçbir terör örgütüyle iltisakı olmadığı belgelenmişti.
Furkan vakfı davasının ertelenmesini bir kez daha kınıyor, yapılan zulümleri Allah’a havale ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM

1. Özgür dedi ki:

Çok merak ediyorum dünyanın başka yerinde ilim derneklerinin geçerli bir sebeb ortaya koymadan kapandığı vuku bulmuşumdur