25 Oca 2019

Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz 30 Ocak sabahı operasyonla evinden gözaltına alınmış ve 8 Şubat'ta çıkarıldığı mahkemece haksız bir şekilde tutuklanarak 10 ay boyunca  İzmir Ödemiş Cezaevinde tutuklu olarak yargılanmıştır.

17. 10.2018 tarihinde  Ali Alagöz’ün birlikte kaldığı üç Furkan gönüllüsünün cezaevinden tahliye olmasının ardından kaldığı koğuş değiştirilerek, müebbet ya da disiplin cezası alanların bulunduğu tek kişilik koğuşa koyulmuştu. Hücrede bir çok hakkı kısıtlandı. Sıcak su verilmeyerek tüm zaruri ihtiyaçlarını kış mevsiminde soğuk suyla gidermek zorunda kaldı. Avluya çıkma hakkı azaltılarak 1 saate indirilen vakıf başkanımız, çok kısa süren havalandırma sebebiyle çamaşırlarını kurutmaya dahi yetecek vakit bulamadı. Ayrıca diğer mahkûmlarla da görüşmesi de engellenerek tecrit altında tutulmaya devam edildi.

07.12.2018 tarihinde Bolu F Tipi Cezaevi’ne nakledilen vakıf başkanımız  Alparslan Kuytul Hocaefendi ile aynı odada kaldı.

Dün de  Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte Bolu Cezaevinden tahliye olan Vakıf başkanımız bugün evine ailesine ve sevenlerine kavuştu.