09 Ara 2022
Güncelleme Tarihi: 09 Ara 2022 20:52:31

Furkan Hareketi olarak her sene bir eksiğimizi tamamlamak veya önemli husularda kendimizi daha fazla geliştirmek için bir hedef belirliyor ve o hedef doğrultusunda çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz.

Belirlediğimiz bu hedeflerle hem kendimizin ahiret huzuruna hem de Öncü bir neslin hazırlanmasına katkı sağlamayı umuyor ve bu vesileyle İslam medeniyetinin kurulmasına sağlam adımlarla yürümeyi amaçlıyoruz.

Bu yıl da hedefimizi “İMANI KUVVETLENDİRMEK” olarak tayin ettiğimizi tüm kardeşlerimize ilan ediyoruz.

İmanı kuvvetlendirmek; İman esaslarını delilleriyle bilmek, ibadetleri artırmak, tefekkür etmek, mücadele etmek, dava adamlarının hayatını bilmek, kâfirlerin tehditlerine karşı dik durmak ve davanın hak olduğunu bilmekle mümkündür.

Gerek bu dünyanın yaşanılası bir yer olması için, gerekse de ahirette kurtulanlardan olabilmemiz için imanımızı kuvvetlendirmek zorundayız. İçinde bulunduğumuz toplumumuzdan kaynaklı kaygılı bir Müslüman olarak şu ahir zamana baktığımızda bu sabrın ve direncin ne denli zor olduğunu görebiliyoruz.

İslam düşmanları dört bir taraftan üzerimizde planladıkları projeleri uygular vaziyette iken bizim pamuk ipliğine bağlı imanların buna dayanması mümkün değildir. Kendisini ayakta tutamayanların da toplumu ayağa kaldırması mümkün değildir.

Dolayısıyla dirençli Müslümanlar, imanı sağlam olan Müslümanlar bu dünyayı değiştirebilecek potansiyele sahip yegâne topluluktur.  

Ancak tabiatı gereği insan bazen yorulur, bazen usanır, bazen kırılır hasılı kalbi her zaman aynı yerde olmayabilir. İşte böyle anlarda iman devreye girecek, tökezleyen iradenin elinden tutup kaldıracaktır.

İmanımız irademize bu yola neden çıktığımızı, ne uğruna mücadele ettiğimizi anlatacak. Böylece insan olmamızdan kaynaklı olarak irademizin yetmediği yerde imanımız devreye girecek ve bizi kurtaracaktır.

Sonuç olarak şu ahir zamanda gerek ümmetimizin gerekse de dünya âlemin kurtuluşu için İslam Medeniyetinin kurulması zorunludur. Dolayısıyla hangi konuda ne yaparsak yapalım, şayet imanlarımız güçlenmezse ve böyle olanlarımızın sayısı artmazsa bu büyük nimetin gerçekleşmesini Allah bizim vesilemizle eylemez.

Bu bilinçte olarak da belirlediğimiz hedef konusunda yıl boyunca yaptığımız araştırma ve tavsiye niteliğindeki uygulamaları sizlerle paylaşıp hedefimizi tatbik etmeye gayret edeceğiz.

İslam düşmanları baskı ve saldırılarını her geçen gün artırıp bizleri dini değerlerimizden uzaklaştırmaya çalıştığı bu dönemde Müslümanlar olarak değerlerimize ve dinin gerekliliklerine daha da sarılmalı, her daim diri kalmak ve toplumu diri tutmak için büyük önem arz eden imanımızı kuvvetlendirme hususunda çaba sarf etmeliyiz.

Furkan Hareketi olarak hedefimizi “İmanı Kuvvetlendirmek” olarak belirlediğimiz bu senemizi, tüm kardeşlerimiz ve Müslümanlar için hayırlara vesile kılmasını Rabbimizden niyaz ediyor, tüm kardeşlerimizin belirlenen hedef doğrultusunda gayret göstermelerini temenni ediyoruz.