17 Oca 2019

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber 45 kişinin yargılanacağı “Furkan Vakfı” davasının ilk duruşması 22 Ocak’ta Adana’da görülecek. Bu mahkemeye dair önemli tüm ayrıntılar ise bu yazımızda…

Mahkeme Nerede Görülecek?

Tutuklu alim Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin de aralarında bulunduğu 45 kişinin yargılanacağı “Furkan Vakfı” davası Adana Merkez Adliyesinde görülecek.

Kaç Gün Sürecek?

22 Ocak’ta başlayacak olan duruşma; üç gün boyunca devam ederek 22-23-24 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek. Mahkeme’nin 24 Ocak’ta nihai sonucu vermesi bekleniyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Savunmasını Hangi Gün Yapacak?

3 gün sürecek olan Furkan Vakfı davasında, tutuklu alim Alparslan Kuytul Hocaefendi, ilk gün yani 22 Ocak Salı günü savunmasını SEBGİS aracılığıyla Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan bağlanarak yapacak.

Kimler Yargılanacak?

4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan Furkan Vakfı davasına; haksız tutukluluğu devam eden vakıf kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi, koğuş arkadaşı Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz, Adana Kürkçüler cezaevinde bulunan Veysel Dörtgöz ile tutuksuz yargılanan Furkan Vakfı Eski Başkanı ve eski yönetim kurulundan kişilerle birlikte toplam 45 kişi yargılanacak.

Kilit Mahkeme

Alparslan Kuytul Hocaefendi, tutuklu yargılandığı iki dosyadan biri olan “terör örgütüne üye olmamakla birlikte propagandasını(!) yapmak” suçlamasından 8 Kasım’ da tahliye almıştı. 22 Ocak’ta görülecek olan bu mahkemeden de tahliye edilirse 1 yıl sonra serbest bırakılmış olacak.