13 Şub 2022

Tutuklu yargılaması devam eden 7 Furkan Gönüllüsü için bugün (12 Şubat 2022) Adana Atatürk Parkında yapılacak olan basın açıklamasına gitmek isteyen Furkan Gönüllüleri Adana Emniyeti tarafından her zamanki gibi engellenmeye çalışıldı. Adana’nın farklı semtlerinden açıklamaya katılmak isteyen Furkan Gönüllüleri birçok noktada emniyetle karşı karşıya gelerek kimi yerlerde ağır darp girişimlerine maruz kaldı.

Anayasal haklarını kullanarak haksız yere tutuklu bulunan 7 kardeşimiz için basın açıklamasının yapılacağı yere gitmek isteyen Furkan Gönüllüleri, öğleden sonra bir araya geldikleri alanda ilk olarak yüzlerce polis tarafından engellendiler. Gösteri ve yürüyüş haklarının yasal olduğunu ve kanunsuz bir eylem yapmadıklarının farkında olan Furkan Gönüllüleri, kendilerine gerekçe göstermeden engelleyen Emniyet mensuplarına sloganlarla tepki göstererek anayasal haklarını gerçekleştirmek için çabaladılar. Türkiye, öyle bir noktaya gelmiştir ki kendi vatandaşının bile anayasal hakkını kullanabilmek için mücadele vermek zorunda olduğu bir ülke haline dönüşmüştür. Ne yazık ki her geçen gün özgürlükler yerini yasaklara bırakmakta, kanun devleti olmaktan çıkıp polis devleti olma yolunda atılan adımlar çığ gibi büyümektedir.

Furkan Gönüllüleri meşru haklarının engellenmesini abluka altına alındıkları esnada sloganlarla protesto etti. Bunun akabinde basın açıklamasının yapılacağı alana gitmek isteyen Furkan Gönüllülerine polis sert bir şekilde müdahalede bulundu. Kadın erkek ayrımı yapmadan grubu darp eden Emniyet mensupları kimine yumruk atarak kaşını patlattı, kimini ters kelepçeyle yere yatırdı. Anayasal hakkı olan basın açıklamasına katılmak isteyenlerin Adana Emniyeti tarafından gördüğü muamele, yine darp ve ters kelepçe olmuştur. Ayrıca Adana Emniyetinden bir polisin Furkan gönüllüsüne hitaben: “Nereye gidiyorsun? Ben Devletim! Bekle diyorsam bekleyeceksin” şeklindeki skandal ifadesi, gücün zulüm mekanizmasına dönüştüğünün aleni bir kanıtıdır. Kendilerine “Ben devletim” diyen bu kişiler yetkiyi kimden alıyor ve bu yetkiyle herkese zulmedeceklerini mi zannediyorlar? Bu yetki vatandaşına zulmetme hakkını asla vermez!

Yoğun bir mücadele sonucu Atatürk Parkına ulaşan Furkan Gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin gerçekleştireceği basın açıklamasını dinlemek ve tutuklu 7 kardeşimize yapılan zulmü kamuoyuna duyurmak amacıyla bir araya geldiler. Yapılan zulümler hakkında farkındalık oluşturma maksadıyla siyah balonlar uçuruldu, özgürlük atkıları açıldı, ezgiler söylendi ve "Ahirette Hesap Çetin Olacak!" şeklinde sloganlar atıldı. Acımasız müdahalenin ardından basın açıklaması yine polis ablukası altında gerçekleştirdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında Furkan Hareketine yapılan zulümleri anlattı. Alparslan Kuytul Hocaefendi konuşmasında: “Tevhidi anlatırsanız elbette sizinle uğraşırlar. Geçmişte Peygamberler de Tevhidi anlattıkları için zulme maruz kaldılar. Bütün Müslümanlar zulme karşı mazlumun yanında yer alması gerektiği halde susuyorlar. Korkak ve mıymıntı davranışın karşısında insanlar İslam'dan soğuyorlar. Susanlar vebal altındadırlar! Susarsanız Allah ile karşı karşıya gelirsiniz. Konuşursanız devletle, polisle karşı karşıya gelirsiniz. Biz Allah ile karşı karşıya gelmektense polisle, devletle karşı karşıya gelmeye razıyız. Bu mücadelemiz tüm şehirlerde devam edecektir. İstedikleri kadar engellemeye çalışsınlar, eylem yapmak isteyenleri durduramazlar. Bugün zulmeden polisler yarın ahirette hesap verecekler. Ahiretteki hesapları da çetin olacak! Bu dünyada hesap vermeseniz de ahirette hesap vereceksiniz. Ahireti ve Allah'ı unutmayın!” ifadelerini kullandı.

Adana Atatürk Parkında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmacı olarak katıldığı basın açıklaması sonrasında 7 Furkan Gönüllüsü için Özgürlük Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürümek, basın açıklaması yapmak, slogan atmak ya da pasif eylem gerçekleştirmek herhangi bir suç teşkil etmezken Furkan gönüllülerine uygulanan sistematik zulmü ve orantısız müdahaleyi kınıyoruz. Yaşanan tüm bu olayları kamuoyunun vicdanına sunuyoruz. 7 kardeşimiz özgür kalana kadar bütün şehirlerde haklı mücadelemizi meşru yollarla sürdürmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.

Furkan Gönüllüleri

Adana-12 Şubat 2022