26 Eki 2019

Elazığ Valiliği, “…kamunun huzur ve güvenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliği zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi ve devletin bölünmez bütünlüğünün korunması…” gibi gerekçelerle Furkan Gönüllülerinin, Elazığ il sınırları içerisinde basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşü, stant açma, bildiri dağıtma gibi eylem ve etkinlikler gerçekleştirmesini 15 gün süreyle yasaklamıştır. İdareciler tarafından anayasal hak ve hürriyetlerin akıllara durgunluk verecek gerekçelerle yasaklanmasını Furkan Gönüllüleri olarak şiddetle kınıyoruz.

Özellikle belirtmek isteriz ki yasaklama kararında bahsi geçen eylem ve etkinlikler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde düzenlenmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda da her bir vatandaş için temel hak ve hürriyetler kapsamında teminat altına alınmıştır. Dolayısıyla bu hak ve hürriyetler, keyfi uygulamalarla ya da gerçekçi olmayan sebeplerle asla engellenemez, yasaklanamaz.

Valilik Makamı, Furkan Vakfı’nın Kurucu Hocası Muhterem Alparslan Kuytul’un 30 Ocak 2018 tarihinden beri haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuklu bulunmasını da yasaklama kararına gerekçe göstermiştir. Bütün ömrünü dini ve milleti için hizmet etmeye ve hayırlı bir nesil yetiştirmeye adayan Muhterem Alparslan Kuytul’un yargılaması devam ettiği ve mahkemeler, kendisi hakkında henüz herhangi bir karar vermediği halde Elazığ Valiliği adeta mahkemeler adına kararını vermiş ve onu suçlu ilan etmiştir. Valilik Makamı tutuklu bulunan birine suçluymuş gibi davranarak masumiyet karinesi çiğnemiş ve aldığı bu karar ile vicdanları rahatsız edip toplumumuzun da devlet kurumlarına olan güvenini sarsmıştır.

Ayrıca yasaklama kararında, Furkan Gönüllülerinin masum bir gaye ile yasal sınırlar içerisinde kalarak gerçekleştirdiği hak arama etkinlikleri kastedilerek “…bu tür eylem ve etkinliklerin devam etmesi halinde kolluk kuvvetleri ile eylemciler arasında istenmeyen olayların meydana gelebileceği…” ve “…başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşeceği…” ifade edilmiştir. Furkan Vakfı’nın 25 yıllık tarihinde gerçekleştirdiği yüzlerce konferans ve binlerce etkinlik ve eylemde vatandaşlarımızla en küçük bir sürtüşme yaşanmamış ve kamu güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir hadise vuku bulmamıştır. Bu, Adana başta olmak üzere tüm şehirlerin Emniyet Müdürlüğü tutanaklarında mevcuttur. Buna, 30 Ocak Operasyonu’ndan itibaren geçen, kolluk kuvvetlerince baskı ve engellemelerin arttığı iki yıllık süreç de dahildir.

Sözün özü şu ki, Valilik Makamınca alınan 15 günlük yasaklama kararı tamamen keyfi ve yersizdir. Bilinmelidir ki Elazığ Valiliği aldığı bu karar ile binlerce Furkan Gönüllüsü üzerinden tüm Elazığ halkının ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin anayasal hak ve özgürlüklerine kast etmiştir.

Furkan Gönüllüleri, “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” demeye ve yasal sınırlar içerisinde kalarak adalet ve hürriyet talebi ile meşru etkinlik ve eylemlerine devam edecektir.

Çünkü hak sahibi sultandır ve Furkan Gönüllüleri de tertemizdir.

Kamuoyuna duyurulur.