08 Mayıs 2019

Furkan Gönüllülerinin düzenlediği "Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfına Yapılan Operasyon Süreci" konulu fotoğraf sergisi, Adana'da vatandaşlarla buluştu.

30 Ocak 2018'den günümüze kadar Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan gönüllülerine yapılan engelleme ve hukuksuzluklar konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan "Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfına Yapılan Operasyon Süreci" konulu fotoğraf sergisi, vatandaşların vicdanına sunuldu.

Adana'nın simgesi olarak bilinen ve Roma döneminden günümüze değin gelmeyi başaran 1700 yıllık tarihi eser Taşköprü'de gerçekleştirilen fotoğraf sergisi, sabahın erken saatlerinde açıldı.

30 Ocak 2018'de yapılan şafak operasyonu, kayyum atanan ve kapısına kilit vurulan vakıf binaları, hukuksuz gözaltılar, 312 gün boyunca tecrit işkencesine maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendinin fotoğrafı ve operasyon süresince yandaş medyanın iftira haberlerine varıncaya kadar çeşitli zulüm ve haksızlık kareleri sergilendi.

Yoğun ilgi gören fotoğraf sergisinin amacı hakkında açıklama yapan bir Furkan gönüllüsü, "Alparslan Hocamıza ve İslami faaliyetlere yapılan hukuksuzlukları halkın vicdanına sunmaya devam edeceğiz. Bu zulmü normalleştirmelerine izin vermeyeceğiz. Bu karma fotoğraflar, yaşanılan zulümlerden sadece birkaçı... Alparslan Hocamıza yapılan zulme biran evvel son verilmeli" ifadelerini kullandı.

Gün boyu vatandaşlara sunulması tasarlanan sergi, sabahın erken saatlerinde polis müdahalesiyle bitirildi.

O resim sergisinden görüntüler;