Furkan Hareketinin 2017 Yılı Faaliyetlerinden Geriye Kalanlar

2017 yılında Türkiye genelinde konferans, kermes, panel, münazara, forum, dernek açılışları ve bir çok etkinlik gerçekleştirdik.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok konferanslarımızın son anda iptal edilmesi üzerine basın açıklaması gerçekleştirdik.

kahramanmaras-aciklama

kahramanmaras-aciklama2

Alparslan KUYTUL Hocaefendi Mersin ve İskenderun’da konferanslar gerçekleştirdi.

mersin2

mersin

iskenderun

iskenderun2

Yaklaşık 4 yıldır konferanslarımız çeşitli yollarla iptal ediliyor.

22 Nisan’da Adana’da gerçekleştirmek istediğimiz Dev Kutlu Doğum Organizasyonunun iptal edilmesi sonrasında hükümete çok yakın isimlerden Cem Küçük’ün Müslümanlar için “manyak tipler” demesi hakkında Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yapmak isteyen Furkan Hareketi mensuplarına toma ve gazlı su ile acımasızca müdahale edildi.

22-nisan3

22-nisan-2

Toma ve gazlı müdahalenin ardından Merkez Camine geçen Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Hareketi mensuplarına orada da gazlı müdahele devam etti. Hocaefendi’nin kısa konuşmasından sonra dağılan topluluk hiçbir yere zarar vermeden oradan ayrıldı.

22-nisan

Kişisel Gelişim semineri gerçekleştirdik.

seminer

seminer2

Alparslan KUYTUL Hocaefendi, Ramazan boyunca Adana ve Türkiye genelinde birçok camide iftar sonrasında sohbet programları gerçekleştirdi.

ramzn-prgrm

iftar2

iftar4

İtikaf sünneti, 20 yılı aşkın süredir Adana ve Türkiye’nin birçok caminde, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin öncülüğünde kardeşimizin de katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Peygamber Efendimiz’in her yıl Ramazan Ayı’nın son 10 günü Rabbine yakınlaşmak için yaptığı itikaf ibadetinin tüm topluma yayılmasını, kardeşlerimizin de gelecek nesillere aktarmasını Rabbimizden niyaz ederiz.

itikaf

Ramazan ve Kurban Bayramında Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin katılımıyla bayramlaşma programı gerçekleştirdik.

bayramlasma2

bayramlasma

Malatya’da yeni dernek binamızın açılışını gerçekleştirdik. Rabbimiz bereketli kılsın.

malatyaa2

malatya2Alparslan KUYTUL Hocaefendi, 23 yılı aşkın süredir her cuma akşamı ayetlerin nüzul sırasına göre tefsir dersleri yapmaktadır. Tefsir dersi, tvfurkan.com, furkanvakfi.net siteleri ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanmaktadır.cuma-tefsir-2

cuma-tefsir

cumatefsir3

Yaklaşık 23 yıldır devam eden tefsir dersleri, Vakfımızın konferans salonunda gerçekleşmektedir.  Ayrıca bayanlar için, her Cumartesi  Saat:13.30’da başlayan dersimiz, halkımızın yoğun katılımıyla devam etmektedir.

cumartesi-tefsir

Kuruluşumuzun 23. yılına özel forum programı gerçekleştirdik. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hayatından önemli anılarını anlattığı programda, talebelerinin hazırladığı nostaljik kareleri değerlendiren Hocaefendi, gençlik yıllarından ve davet hatıralarından bahsetti.

23-ozel-2

23-ozel

23.Yıla özel düzenlenen forum programı bayanlara yönelik olarak da gerçekleştirildi. Semra Kuytul Hocahanım ve Rumeysa Sarısaçlı Hocahanımın konuk olduğu programda hizmet hatıralarından bahsedildi.

23-ozel-bayan

23-ozel-bayan2

Farklı yaş gruplarına ödüllü siyer sınavı gerçekleştirdik.

siyer-sinav

Türkiye genelinde bayanlara yönelik konferanslarımıza da aralıksız olarak devam etmekteyiz.

bayan-konferansi2

bayan-konferansi

Alparslan KUYTUL Hocaefendi Elazığ’da Konferans gerçekleştirdi.

elazig

elazig2

Şanlıurfa’da yeni dernek binamızın açılışını gerçekleştirdik. Rabbimiz bereketli kılsın.

sanliurfa

Adana/Sarıçam ilçesinde temsilcilik açılışını gerçekleştirdik.

saricam

Amerika’nın “Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması” kararını tanımadık, tanımayacağız! Filistinli kardeşlerimizin ve tüm mazlum ümmetin yanında olduğumuzu göstermek adına ‘Kudüs Müslümanlarındır’ konulu miting gerçekleştirdik. Hocaefendi ayrıca mitingde Arapça hitapta bulundu.

miting

miting2