02 Oca 2019

Furkan Vakfı Genel Merkezine Baskın Yapıldı

30 yılı aşkındır toplumun ihyası için çalışan, yaptığı ilmi çalışmalarla halkın teveccühünü kazanan Vakfımıza  30 Ocak Salı sabahı saat 5.30 sularında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından baskın düzenlendi. Aramalar sonucu hiç bir suç unsuru bulunmayan Vakfımıza  giriş engeli konuldu, ve 01.02.2018 Perşembe günü Arama sonucunda yanlış veya tehlikeli hiçbir delil bulunamamasına rağmen yıllarca halkın emeği ve bir çok insanın fedakârlıklar ile kurulan Vakfımıza  kayyum atandı. FURKAN VAKFI OPERASYON ile ilgili görsel sonucu

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'NİN 10 GÜNLÜK GÖZALTI SÜRESİNDE BİNLERCE SEVENİ  EMNİYET ÖNÜNDE BEKLENDİ

30 Ocak operasyonu sonrası 10 günlük gözaltı süresi boyunca Furkan Gönüllülerinin Hocaefendi'yi emniyet ve adliye önünde yağmur, soğuk dinlemeden gece gündüz sabırla Hocaefendi'yi bekledi.

FURKAN GÖNÜLLÜLERİ 10 GÜNLÜK GÖZALTI SONRASI MAHKEME GÜNÜ MAHKEME ÖNÜNDE BEKLEDİ

8 Şubat mahkeme günü Furkan Gönüllüleri Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 41 kişinin 10 günlük gözaltı sürecinin ardından geceye kadar mahkemenin sonuçlanmasını beklediler.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Haksız Bir Şekilde Tutuklandı

10 günlük  gözaltında tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi son gece ifadesi alınarak 8 Şubat'ta tutuklanarak ADANA adliyesine sevk edildi ve daha sonra  Bolu F Tipi Cezaevine gönderildi. 5a7dceab61361f1c5c808cc4-696×392

FURKAN VAKFI SİTELERİNE  VE SOSYAL MEDYA HESAPLARINA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Furkan Vakfı resmî sitesine, islamidersler.com sitesine, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin resmi Facebook adreslerine BTK tarafından erişim engeli konuldu. https://furkanvakfi.org/site-ve-hesaplarimizin-kapatilmasi-hakakinda-carpitici-sebep.html

TÜRKİYE GENELİNDE ADI "FURKAN" OLAN DERNEKLERE MÜHÜR VURULDU

Vakfımız  ile aralarında organik hiçbir bağı bulunmayan Türkiye genelinde adı "Furkan" olan yaklaşık 30 ildeki vakıf ve derneğe de faaliyetten men kararı getirildi. O illerden bazıları; Kadirli, Karaisalı, Dörtyol, Kozan, İmamoğlu, Mersin, Osmaniye, Kayseri, Uşak, Gaziantep, Ankara Merkez, Sincan, Şanlıurfa, Konya, Elâzığ, Kahramanmaraş, Erzurum, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Siirt , Bursa, Niğde, Kırıkhan

ÖĞRENCİ EVLERİ FURKAN VAKFINA AİT YURT GİBİ GÖSTERİLEREK MÜHÜRLENDİ

5 nisan 2018 tarihinde Adana'da  ikamet eden öğrencilerin ve iki ailenin evlerine, Furkan Vakfının yurdu olduğu iddia edilerek mühür vuruldu. Yaşanan büyük skandalla öğrenciler ve aileler paralarıyla tuttukları evlerinden atıldı ve evsiz bırakıldı.

FURKAN GÖNÜLLÜLERİNE 2. ŞAFAK OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

7 Mayıs tarihinde Furkan Vakfı yönetim kurulundan ve gönüllülerinden oluşan 23 Kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınanlardan 5 kişi 11 Mayıs’ta ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlamaları ile tutuklanarak Kürkçüler F Tipi Cezaevine sevk edildi. Yapılan itirazlar sonucunda 2 kişi serbest bırakıldı. furkanvakfi.org/furkan-gonullulerine-2-safak-operasyonu.htm

Kayyuma Emanet Edilen Vakfımıza Hırsız Girdi

Mahkeme tarafından Vakfımıza  atanan Kayyum zamanında vakıf binamıza hırsız girdi. Ne zaman yaşandığı bilinmeyen soygun girişimi, kapıda bekleyen iki polis ekibinin nöbet tuttuğu esnada gerçekleşti. Soygunda Vakıf binasında bulunan tv, bilgisayar, kamera gibi değerli elektronik aletlerin ve şahıslara ait eşyaların da çalınmasıyla ciddi kayıp yaşandı.  FURKAN VAKFI ÖNÜ TOMA ile ilgili görsel sonucu

HUKUKSUZ GÖZALTILARI

Elazığ’da Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi seven liseli gençler, küçük bir duvara kömürle ‘Alpaslan Hocama Özgürlük’ yazdıkları için gözaltına alındılar. Emniyette ifade veren gençler ayrıca ifade için savcılığa da çağrıldı.

Üzerinde ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ Yazan Balonları Uçurmak İsteyen Gençler Gözaltına Alındı /Erzurum

Diğer bir trajikomik olay ise Erzurum’da yaşandı.Erzurum’da kendi el yazıları ile balonların üzerine ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ yazarak uçurmak isteyen 5 kişi gözaltına alındı. Gençlere bu yazıyı neden yazdıkları, hangi kalemle yazdıkları ve kalemi hangi çöpe attıklarının sorulması ise tam bir komedi ortaya koydu.

Lokum Dağıtıp Alparslan Kuytul Hocaefendi İçin Dua İsteyenler Gözaltına Alındı /BOLU

Bolu’da Cuma namazı çıkışı halka lokum dağıtarak Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin özgürlüğü için dua isteyen bir grup, gözaltına alınarak 6 saat nezarette tutulduktan sonra ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 6(10) 5(15)

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'NİN HAKSIZ TUTUKLULUĞUNA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN AYNI SAATTE ÇAY VE KAHVE İÇME ETKİNLİĞİ BAŞLATILDI

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin  “Necip Fazıl şiirinde; ‘çaycı, getir ilaç kokulu çaydan’ diyor. Demek ki o zindanda yalnız değilmiş, çay isteyebileceği birisi varmış. Burada benim çay isteyebileceğim birisi de yok. Zaten arkadaşsız ve tek başına içilen çayın da tadı yok. “ şiirini okumasının ardından sevenleri yeter ki "Gönüller Bir Olsun" diyerek her çarşamba Hocaefendi ile aynı saatte çay-kahve içme etkinliği başlattı.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFNDİNİN EVİNİN ÖNÜNDE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ BAŞLATILDI

Yapılan etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Her pazar günü Hocaefendi’nin evinin önünde kitap okuma etkinliği başladı. Günde 12 saat kitap okuyarak cezaevinde ki her anını kıymetlendiren Hocaefendi, kendisiyle birlikte kitap okumak isteyen herkesi kitap okumaya davet etti. 68074fb2-949c-4561-af6c-f6f3f7882430

FURKAN GÖNÜLLÜLERİ RAMAZAN VE MÜBAREK AYLARDA BİR ARAYA GELDİLER

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri bir çok farklı şehirde bayramlaşma da, kadir gecesinde, iftar programlarında bir araya geldiler.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ İÇİN ÖZGÜRLÜK KONVOYLARI BAŞLATILDI

Furkan gönüllüleri haksız tutuklamalara ve zulümlerle tepki çekmek adına ‘Alparslan Kuytul’a Özgürlük’ konvoyları gerçekleştirdiler. furkan-gonullulerinin-konvoyuna-engel DpxyBpoXoAErbMa DmMHsJBXsAAYHyk

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ İÇİN ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞLERİ BAŞLATILDI

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri,14.09.2018 tarihinden itibaren haksız tutuklamalara karşı özgürlük yürüyüşü gerçekleştirmektedirler. Her sabah düzenli olarak gerçekleştirilen ve Atatürk caddesinde başlayan özgürlük yürüyüşü, 8 kasım sonrası Adana da 3 ayrı noktada gerçekleşmektirilmeye başlandı. 5b5c55ff-8bf3-42c9-9ec5-1540af528f5c

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞLERİNDE KULLANILAN "ÖZGÜRLÜK"SİMGELİ  ATKI SEBEBİ İLE  BİR ÇOK YERDE GÖZALTILAR OLDU

İşte o atkının ağır bilançosu;

Eylem maksadı olmaksızın boyunlarına atkı takarak yolda yürüyen vatandaşların, hukuksuz bir şekilde gözaltına alınma vakası ilk olarak 06.10.2018’de Gaziantep’te yaşandı. Adana’da ise önce tutanak tutulup sonra emniyete çağrılan kişi sayısı 200’e yaklaştı. Böylece özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle toplam 15 farklı bölgede 513 kişi gözaltına alındı.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN SUÇSUZLUĞUNUN ORTAYA KOYAN İSTİHBARAT RAPORLARI YAYINLANDI

Furkan vakfının suç örgütü olamayacağı seven sevmeyen her kesimin malumu olmasına rağmen algı operasyonları yaparak vakfımızı itibarsızlaştırmaya ve halkımızı yönlendirmeye çalışan yandaş medyanın gerçek yüzü, bu belgelerle bir kez daha ortaya çıktı. https://alparslankuytul.com/2018/furkan-vakfi-ve-alparslan-kuytul-hocaefendiyi-aklayan-emniyetin-belgelerine-ulasmak-icin.html

SEMRA KUYTUL HOCAHANIM GÖZALTINA ALINDI!

09.10.2018 günü  Alparslan Kuytul Hocaefendi için görüş günü olması sebebiyle Bolu’da bulunan Semra Kuytul ve Hocaefendi’nin yeğenlerinin de aralarında olduğu 4’ü bayan 14 kişi haksız bir şekilde gözaltına alındı. semrakuytul.com/2018/semra-kuytul-yazdi-boluda-anlam-veremedigim-o-gozalti-ile-ilgili-degerlendirme.htm

RAHİP BRUNSON’UN TAHLİYESİNİ PROTESTO EDEN ‘ÖNCÜ NESİL GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİ’!

Rahip Brunson tahliyesi üzerine 9 aydır haksız şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri düzenledikleri dev özgürlük konvoyunun ardından Adana/Sabancı Merkez Cami'nde tepkilerini göstermek için toplandı ve Rahibin tahliye edilmesini,  Hocaefendi’nin ise tecrit altında tutulmasını çifte standart olarak gördükleri için , Furkan Gönüllüleri buna tepki olarak geceyi dışarıda geçirirdiler. Parkta gösterdikleri zararsız tepkinin ardından Fuzuli Cad. kaldırımından sessizce yürümeye başlayan kalabalığın yolunu polisler, coplar ve tomalarla kesip, ellerindeki coplarla, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Yolu kapatmamaya çalışan kalabalığa, polisin sert müdahalesi çevreden de tepkilere neden olmuş ve  müdahale sonucu Furkan Gönüllülerinden yaralananlar oldu.   IMG_20181012_211856_968 4c23aa9c-6ada-4f78-be99-395477da31d3

6 FURKAN GÖNÜLLÜSÜ TAHLİYE EDİLDİ

30 Ocak operasyonu sonrası Hocaefendi ile haksız bir şekilde ceza evinde tutuklu yargılanan Taha Yasin Demir, İdris Birer, Erol Ardıç, Koray Sarısaçlı, Yaşar Dağhan, Gürbüz Kara  tahliye edildi. Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Vakıf Başkanımız Ali Alagöz'ün haksız tutukluluğu devam etti. 3ffce7ed-e9d1-457f-9d87-3f99090fdfd5 26af6119-6efc-47f0-b9a2-15330fb7aad8

TAHLİYE EDİLEN FURKAN GÖNÜLLÜLERİNE ‘HOŞGELDİNİZ’ PROGRAMI

Aylarca haksız bir şekilde tutuklu yargılanan ve tahliye edilen 6 Furkan gönüllüsü için 18.10.2018 günü Adana Merkez Park’ta büyük bir hoş geldiniz programı düzenlendi. Tahliye Edilen Furkan Gönüllülerine Dev Hosgeldiniz Programı!

AVRUPA ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'YE ÖZGÜRLÜK İÇİN DEV YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

AVRUPA’da yaşayan Furkan gönüllüleri ve sevenleri 20.10.2018 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentinde ‘ALPARSLAN KUYTUL İÇİN DEV ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’ gerçekleştirdiler.Yapılan yürüyüşe Avrupa’nın dört bir yanından katılımlar gerçekleşti. Yürüyüş boyunca Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri, özgürlük pankartları açarak sloganlar ve tekbirler eşliğinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler. 132c24f1-1024-411e-9303-71427eb196de 956124be-5e11-4e03-ac16-e0a291ac5275 ALMANYA2-866×420

ALPARSLAN KUYTUL'A ÖZGÜRLÜK İÇİN ANKARA'DAN BOLU'YA YÜRÜDÜLER

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 8 kasım mahkemesine günler kala 3 üniversiteli genç 9 buçuk aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük için Ankara’dan Bolu’ya yaklaşık 180 km yürüdüler. Alparslan Kuytul’un Sevenleri Ankara’dan Bolu’ya Özgürlük İçin Yürüyor

13 İLDE  CUMA NAMAZI SONRASI ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ İÇİN LOKUM DAĞITILDI, DUA İSTENDİ

9,5 aydır tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan sevenleri eş zamanlı bir araya geldi. Hocaefendi’nin Adana, Mersin, Mardin, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Kahramanmaraş, Kocaeli, Malatya, Hatay, Osmaniye, Konya, Kayseri, Ankara, Gaziantep, Dörtyol, Karaisalı ve Ceyhan’da bulunan sevenleri Cuma namazı çıkışında “Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye” tahliye talebiyle toplandı. 45cb2d2e-650f-4fc1-8171-522011489f2b f1a4f37a-a1f2-41fa-b9ab-ece2ae311d3d 904f0528-6477-411f-aed5-d350770928ea

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'NİN SEVENLERİ TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 8 kasım mahkemesine günler kala Adana, Mardin, Diyarbakır Antakya, Şanlırfa, Dörtyol, Elazığ,  Kayseri ,Hatay, Nevşehir, Ankara, Kırıkhan’da bulunan Furkan gönüllüleri, camilerde bir araya gelerek, sabah namazının ardından tesbihat, zikir, sohbet ve dua ile etkinliklerine devam ettiler.

FURKAN GÖNÜLLÜLERİ BİR ÇOK ŞEHİRDE  ÖZGÜRLÜK PANKARTLAR AÇTI

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri  başta Adana’da olmak üzere  Elazığ’da Rize’de, Konya’da, Kocaeli’nde Ankara’da, Gaziantep’de Ceyhan’da, Maraş’da, Erzurum’da Mersin’de “Alparslan Kuytul’a Tahliye” “Alparslan Kuytul Yalnız Değildir” ve “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” yazan pankartlar açıldı. ee6945ae-0165-4754-ae59-3a8308470805

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'NİN SEVENLERİ ÖZGÜRLÜK İÇİN BALON UÇURDU!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye 8 Kasım Mahkemesinde ÖZGÜRLÜK isteyen yüzlerce seveni, Adana Merkez Parkta bir araya gelerek ilk kez dev özgürlük simgeli atkı açtı. Açılan atkı sonrasında yüzlerce özgürlük balonu uçurdular.. Yaklaşık 14 ayrı şehirde aynı anda balon uçurma etkiniği gerçekleşti. İşte o illerden bazıları; Nevşehir, Diyarbakır, Konya, Van, Kahramanmaraş, Elâzığ, Malatya da Alparslan Kuytul Hocaefendi ‘ye yapılan zulme karşı farkındalık oluşturmak adına balonlar uçurdular. 89363b16-70b3-4366-89b1-05cb7cdffd46   b73ec409-12f1-47fc-a5f2-0f96289f1d84 773b372e-4f94-457b-b736-7673d9c43ff1

FURKAN GÖNÜLLÜLERİ "AHDE VEFA GECESİ" DÜZENLEDİ

Alparsan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük isteyen Öncü Nesil Ahde Vefa programında bir araya geldi. Bayan, erkek, yaşlı, genç, çocuk her kesimden insanın bir araya geldiği ‘Ahde Vefa Gecesinde’birbirinden anlamlı etkinlikler yer aldı.

8 KASIM MAHKEMESİNE GÜNLER KALA BOLU CEZAEVİ ÖNÜNE ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'NİN SEVENLERİ  AKIN ETTİ

Bolu’ya akın etmiş, destek ve selamlarını Alparslan Kuytul Hocafendi’ye iletmişlerdi. Ellerinde gül ve karanfillerle Bolu cezaevi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi cezaevi duvarlarını güllerle donatarak slogan ve tekbirler getirmiş ve seslerini Alparslan Kuytul Hocaefendi’ ye ulaştırabilmişlerdi. 3af212cf-6782-4e32-b4a2-9741f400d70f

10ca8699-577e-451b-98f0-4efb59725565

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ 8 KASIMDA 11. AĞIR CEZA MAHKEMESİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

30 Ocak günü, terör örgütü üyeliğinden gözaltına alınan ve terör örgütü propagandası yapma suçlarından segbis (görüntülü konuşma) yöntemi ile  mahkemeye çıkartılan Alparslan Kuytul Hocaefendi, çıkmış olduğu ilk mahkemede aleyhine hiçbir delil bulunamadığından TAHLİYE EDİLDİ! Ancak aynı gün bir başka dosyanın ara mahkemesinden tutuklu yargılanmasının devamına karar verilmesi sebebiyle serbest bırakılmadı. Tahliye edildiği terör mahkemesinin ikinci duruşması 10 Ocak 2019 tarihinde görülme kararı alındı. furkanvakfi.org/alparslan-kuytul-teror-mahkemesinden-tahliye-edildi.htm

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'Yİ VE  FURKAN VAKFINI AKLAYAN İSTİHBARAT RAPORLARI YAYINLANDI

30 Ocak itibariyle gün gün yaptığımız her  faaliyet, Emniyet güçleri tarafından incelenmesine rağmen, hiçbir terör örgütüyle ilişkimizin olmadığı istihbarat raporuyla ortaya konmuş ve bu rapor, ilk günden itibaren yalan haber yapan iftiracı tüm medya kuruluşlarına iyi bir cevap olmuştur.  https://alparslankuytul.com/2018/iste-o-belge.html

İZMİR'DE  TUTUKLU YARGILANAN VAKIF BAŞKANIMIZA HUKUKSUZ MUAMELE YAPILDI

Vakfı Başkanımız Ali Alagöz’ün birlikte kaldığı üç Furkan gönüllüsünün cezaevinden tahliye olmasının ardından kaldığı koğuş değiştirilerek, müebbet yada disiplin cezası alanların bulunacağı tek kişilik bir koğuşa koyuldu. Ve bu değişiklik sanki tutuklu değil de müebbet hüküm giymiş tehlikeli bir mahkum gibi 9-10 gardiyanla birlikte yapıldı.

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ VE TÜM MAZLUMLAR İÇİN BASIN AÇIKLAMALARI DÜZENLENDİ

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri bugün Adana’nın en işlek yerlerinde Atatürk Parkında, Adana Merkez Park'ta basın açıklamaları gerçekleştirildi.

DANİMARKA'DA DA BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Danimarka’da bulunan Furkan gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hoca’nın haksız tutukluluğuna karşı basın açıklaması düzenledi.Danimarka’da basın açıklaması yapan gönüllüler, Alparslan Kuytul Hoca’ya adalet ve özgürlük istedi. 67be343f-e3d1-44c4-b1b2-e49b763e3051

VAKFIMIZIN 24. YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL PROGRAM DÜZENLENDİ

30 Ocak operasyonu sonrası haksız bir şekilde kayyum atanan, kapanmadığı halde kapısına kilit vurularak kullanımına engel olunan Furkan Vakfı, ‘Peygamberi Metodla İslam Davasına Hizmetle’ geçen 24. yılı özel bir programla kutladı.

FURKAN GÖNÜLLÜLERİNDEN VAKIF BİNASI ÖNÜNDE ANLAMLI PROTESTO!

11 ay önce Furkan Vakfına yapılan operasyon sonrasında haklı hiçbir gerekçe yok iken kapatılan ve İslami faaliyetler yapmaları ile tanınan dernek gönüllüleri kapatılan dernek binalarının önünde toplanarak oturma eylemi ile tepkilerini dile getirdi. Elazığ, Konya, Ankara, Osmaniye ve Hataylı vatandaşlar, kapatılan dernek önünde toplanarak “Hayır kapılarımızı kapattınız!" derneklerimizi özledik" şeklinde pankartlar açtılar.

FURKAN GÖNÜLLÜLERİNDEN BİR EYLEM DAHA!

Bayan erkek onlarca gönüllü, Adana'nın en merkezî meydanlarından birinde oturma eylemi yaparak bütün mazlum Müslümanların maruz kaldığı zulme karşı farkındalık oluşturmayı amaçladı.   b3ea057c-23ba-48d4-8f89-315f8bfcc97b