22 Kas 2019

22.11.1994 tarihinde Alparslan Kuytul Hocaefendinin öncülüğünde kurulan, Allah'ın yardımı başta olmak üzere çileler ve fedakarlıklarla büyüyen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, kurulduğu ilk günden itibaren ümmetin kurtuluşu ve İslam medeniyetinin ihyası için faaliyetler gerçekleştirmiştir.

“Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalıdır” sloganıyla hareket eden  Vakfımız, Türkiye’nin dört bir yanında konferanslar, gençlik programları, zulme karşı  mitingler, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar, panel ve söyleşi gibi halkımızı bilinçlendiren sosyal etkinlikler ve eğitim amaçlı programlar gerçekleştirerek, 25 yılını geride bırakmıştır

Çeyrek asırdır birçok hayırlı faaliyete imza atan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na 2 Şubat 2018'de Adana 5. Asliye Hukuk mahkemesince kayyım atanmış ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından "amacı dışında faaliyetler yapmak" iddiasıyla hakkında kapatılma davası açılmış, ancak dava süreci henüz sonuçlanmamıştır.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının gayesi; hakiki imana ulaşmış, ibadete âşık, ahlâk sahibi ÖNCÜ BİR NESİL yetiştirmek olmasına rağmen, iftiralar, karalamalar ve engellemelerle 661 gündür kapısına kilit vurularak faaliyetlerden men edilmeye çalışılmıştır.

Ancak, 'Yeryüzü mescittir' şuuruyla hareket eden Furkan gönüllülerinin, operasyon sonrasında da dur durak bilmeyen çalışmaları, İslam davasının mekânla sınırlanmayacağının bir ispatı olmuştur.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, Rabbani metotla İslami hizmetler yapan, tüm meselelere sahabeler gibi Kuran ve sünnet penceresinden bakan, Kuran’da bulunan iman, ibadet, ahlak ve cihad gibi tüm vitaminlerinden alması gerektiği kadar alabilen öncü bir neslin yetişmesini hedeflemektedir.

25 yılını milletine hayırlı işler sunmakla geçiren Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na kayyım atanmasına rağmen Furkan gönüllüleri, halkına hayırlı işlerde öncülük yapmaya devam edecektir.

Gayret Bizden Başarı Allah’tandır.