22 Oca 2019

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında haklarında asılsız suçlamalar yöneltilen, vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul Hocaefendi ile beraber 45 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada yargılaması yapılacak şahıslar duruşma salonuna alındılar. Duruşma 3 gün boyunca devam edecek. Avukatlar da duruşma salonunda hazır bulunuyor. Bugün sadece şahıs savunmaları yapılacak. Avukatların ise savunmalarını ilerleyen günlerde sunacaklar.

Saat 10.30: Alparslan Kuytul Hocaefendi Savunmasını Yapmaya Başladı
Alparslan Kuytul Hocaefendi, Furkan Vakfı davasının ilk duruşmasında Bolu F Tipi Cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile savunmasını yapmaya başladı. Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz de SEGBİS bağlantısı ile savunmasını gerçekleştirecek. Adana Kürkçüler Cezaevinde tutukluluğu devam eden Veysel Dörtgöz ise duruşma salonuna getirilecek.
Furkan Vakfı davasının görüleceği duruşma salonuna ailelerden sadece Semra Kuytul Hocahanım alındı.

Saat 11.50: Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Savunması Sona Erdi

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin SEGBİS bağlantısı ile yaptığı savunma sona erdi. Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin savunmasından sonra Vakıf Başkanımız Ali Alagöz beyefendi savunmasına başladı.

Saat 12.50 : Vakıf Başkanımız Ali Alagöz'ün Duruşması Sona Erdi.

Vakıf Başkanımız Ali Alagöz'ün SEGBİS bağlantısı ile yaptığı savunma sona erdi. Veysel Dörtgöz beyefendinin savunması başladı.

Saat 13.25: Veysel Dörtgöz'ün Duruşması da Sona Erdi

Veysel Dörtgöz Beyefendi'nin savunması Adana Merkez Adliyesinde sona ermiştir.

Vakıf Yönetimi Üyeleri Savunmasına Başladı!

Bugün görülen duruşmada 9 kişi yöneltilen asılsız suçlamaları reddetti.

Saat 17.30:Furkan Vakfı Davasının 3 gün sürecek mahkemesinin ilk günü tamamlandı.Mahkeme yarın devam edecek.