06 Eki 2020

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davası ve bugüne kadar görülen birçok duruşmaları ertelenen Furkan Gönüllüleri bu hukuk skandalının bir an evvel son bulmasını istiyor. 3 yıldır kayyum yönetiminde olan Furkan Vakfına 30 Ocak 2018 tarihinde yapılan hukuksuz bir şafak operasyonu sonrası Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “amacı dışında faaliyetler yapmak” iddiasıyla kapatılma davası açılmıştı. Adana 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen Furkan Vakfı davası bir kez daha ertelendi. Kayyum yönetiminde olan vakıf mahkemesi 19 ocak tarihinde tekrar görülecek.

Bugüne kadar vakfın kapatılmasına dair görülen tüm mahkemeler, herhangi bir suç unsuru tespit edilemediğinden erteleme yoluyla sürüncemede kaldı. Vakıf başkanı dahil, bütün Furkan gönüllülerinin birçok davadan beraat almasına rağmen vakfın açılmamasını “Yargı eliyle zulüm!” olarak değerlendiren Furkan Vakfı sevenleri, bugün görülen davadan da beraat kararı beklerken erteleme kararıyla geri döndü.