14 Mayıs 2020

İki yıl önce Adana'da öğrencilerin kiraladığı meskenler Furkan Vakfına ait kaçak yurt olduğu iddiası ile mühürlenmiş ve öğrenciler sınav haftalarında sokağa atılmıştı. Yapılan itiraz sonucu açılan mahkeme, evlerin mesken olduğunu tespit ederek tekrardan açılmasına karar vermiş ve sokakta kalan öğrenciler günler sonra tekrardan evlerine girebilmişti.

Kısa bir süre önce Adana Valiliği MEB'in "Öğrencilere ait meskendir." Raporuna ve Adana Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği Mührün bozulması kararına rağmen tekrardan öğrenci evlerini mühürleyeceğini açıkladı. Tüm bu rapor ve kararlara rağmen Adana Valiliğinin aldığı skandal mühürleme kararını kınıyor, öğrencilerin evlerine dokunulmamasını talep ediyoruz.

Bu evlerin öğrencilere ait mesken olduğuna dair belge ve raporlar bu akşam Furkan Vakfı sosyal Medya hesaplarından kamuoyu ile paylaşılacaktır.