25 Mayıs 2020
Güncelleme Tarihi: 03 Tem 2021 15:40:40

Yandaş medya yine boş durmayarak Ramazan ayı ve namaz için verdiğimiz mücadeleyi çarpıtmış ve trol hesaplarla da algı planlarını desteklemiştir. Koronavirüs sebebiyle yaşanan olaylar sonucu oluşan hassasiyeti fırsata çevirmek isteyerek bizlerin tedbirleri hiçe saydığımız ve provokasyon peşinde olduğumuz algısını oluşturmak istemiştir. 21 Mayıs ve ertesi gününde yaşanan olayların her bir detayını çarpıtarak iftiralar atmıştır.Tetikçi Yandaş Medyanın Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkındaki yalan haberlerini kınıyoruz!

Hakkımızda yapılan yalan haberleri kınayarak halkımızın bunlara kulak asmamasını temenni ediyoruz.

Yaşanan Olaylar ve Yandaş Medyanın İftiraları

Yaşana olayları ve yandaş medyanın iftiralarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Gerçekte Olan

Adana polisi sosyal mesafeye uyarak açık alanda namaz kılmak isteyen 10 Furkan gönüllüsünün yüzlerine botlarla tekme atıp, kaskları ile vurarak ağzını burnunu kanlar içinde bırakarak gözaltına aldı.

Darp olayını duyarak sormak için karakola gelen yakınları da hukuksuzca gözaltına alındı. Toplamda 46 kişi gözaltına alındı.

Tetikçi Medyanın Yalanı

AVM'ler gibi birçok kalabalık mekânın açık olduğu şu günlerde "Virüs var, Kâbe bile kapandı, namaz provokasyonu yaptılar" diyerek Polis şiddetini ört bas etmeye çalıştı.

Gerçekte Olan

Fukran Gönüllüleri Cami dışında açık alanda sosyal mesafeli maskeli olarak namaz kılmak istediler. Polis izin vermeyince kaldırım üzerinde giderken polis saldırısına maruz kaldılar.

Tetikçi Yandaş Medyanın Yalanı

Camide namaz kılmaya çalıştılar, polis izin vermeyince polise saldırdılar.

Gerçekte Olan

Gece boyu darp edilerek gözaltına alınanların serbest bırakılmasını bekleyen yaklaşık 300 Furkan Gönüllüsü sosyal mesafeye uyarak açık alanda sabah namazı kıldı.

Tetikçi Medyanın Yalanı

1,5 metre mesafe ile kılınan namaz görüntülerin olmasına rağmen "sıfır mesafeli namaz kıldılar" başlığını kullandı.

Gerçekte Olan

Diyanet işlerinin açıklaması doğrultusunda cami dışında mesafeli olarak namaz kılmak istediler.

Tetikçi Medyanın Yalanı

"Camide Kaçak Teravih Namazı" başlığını kullandılar.

Gerçekte Olan

Furkan gönüllüleri ve Alparslan Kuytul Hocaefendi, darp edilip gözaltına alınan yakınlarının serbest bırakılmasına geceden sabaha kadar sokakta hiçbir taşkınlık yapmadan bekledi.

Tetikçi Medyanın Yalanı

Alparslan Kuytul Hocaefendi namaz provokasyonu yapmak için halkı sokağa dökerek taşkınlık yaptılar ve kamu düzenini bozdular.

Gerçekte Olan

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın izni doğrultusunda açık alanlarda sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak teravih namaz kılmak isteyen Furkan gönüllüleri, darp edilerek gözaltına alındı.

Tüm tahrik ve hakaretlere rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan gönülleri, provoke olmadan sabaha kadar yakınlarının bırakılmasını bekledi.

Tetikçi Medyanın Yalanı

Koronavirüs tedbirlerini reddeden bir grup Adana'da provokasyon yaptı. Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Ramazan Bayramı’nda ilan edilen sokağa çıkma yasağına tepki göstererek; "tedbirin İslam'a ve Müslümanlara ihanet olduğu" iddiasını ortaya atmıştı.

Tetikçi Medyanın Yalanı

Provokatif mesaj sonrası yandaşları kapatılan Merkez Camii'nde toplandı. Teravih namazı kılmak istedi. Polis izin vermeyince sokak ortasında namaz kıldı.

Tüm bu yaşananlar temiz bir nesil yetiştirme gayreti ve toplumun faydasına yönelik faaliyetleri ile öne çıkan Furkan Vakfına yönelik yapılan manevi operasyonların ve çarpıtmaların sonuncusudur. Yıllardır devam eden bu operasyonun amacında ise bizlerin tevhidi bir davette bulunması ve hiçbir baskıya boyun eğmeden hakikatleri anlatması yer almaktadır.

Yaklaşık 5 yılı aşkın bir süredir buldukları her fırsatta Alpaslan Kuytul Hocaefendi ve kurucusu olduğu Furkan Vakfı hakkında türlü türlü iftiralar atan ve bilhassa 30 Ocak operasyonundan bu yana yalan haberler yapmayı marifet(!) zannedip tetikçiliğe soyunan tüm medya kuruluşlarının attıkları iftiralar bugüne kadar bir bir sönmüştür.

Yandaş medyanın daha önceki her bir girişimde olduğu gibi hiçbir oyuna gelmeden mücadelemizi sürdüren bizler, bundan sonra da Allah’ın inayetiyle mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

İlgili yazımızı okumak için;