21 Ara 2019

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak 1997 yılında resmi olarak hizmet vermeye başlayan vakıf, birçok alanda tolumun yararına faaliyetler düzenlemiştir.
İlmi derslerin yanı sıra yardımlaşma faaliyetleri de yürüten Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Rabbanilik, İlmilik ve Şumüllülük esaslarına dayanır.

Kur’an ve Sünnet dairesinde hareket eden vakıfımız, 2018 yılının Ocak ayından itibaren faaliyetlerine devam edemiyor.
Kayyum atanarak kapısına kilit vurulan vakıfımız, yaklaşık 2 yıldır faaliyetlerini yapamıyor.

Birçok hayırlı işin öncüsü ve kapısı olan vakıfta yapılamayan ilmi ve sosyal çalışmalar sebebiyle bu çalışmalardan faydalanan toplumumuz da hayırdan mahrum ediliyor.
Her yaştan insana uygun çalışmalar yürüten vakıf yine bu engellemeler sebebiyle gençlere dönük yapmış olduğu ilmi ve kültürel faaliyetlerini yapamıyor.

Vakfa uygulanan bu yasaklamayla hangi faaliyetlerin yapılamadığı ve toplumun hangi hayırlı hizmetlerden mahrum edildiğini sıralayacak olursak;
1. İslami gelişim dersleri: Tefsir, Hadis, Fıkıh, Arapça gibi birçok ilmi alanlarda verilen dersler
2. Etüt merkezi çalışmaları: Türkçe, Matematik, İngilizce gibi branşlarda verilen ücretsiz dersler ve bunların yanı sıra sınavlara hazırlık ve motivasyon seminerleri
3. Üniversiteye yönelik çalışmalar
4. Fakir aile ve öğrencilere gıda, kıyafet ve yakıt yardımını içeren sosyal yardımlaşma faaliyetleri
5. Yurt içi ve yurt dışı konferans ve etkinlikler
Ve bunlar gibi birçok faaliyet engellenmekte ve hayrın kapısına kilit vurulmaktadır.
Toplumun hayrına olan bu hizmetlerin devam etmesi ve yeniden faaliyetlerine başlayabilmesi için vakfa uygulanan kayyum kararının bir an önce kaldırılmasını ve hakkın yerini bulmasını bekliyoruz.