25 Kas 2019

1994 yılında kurulan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının 25.kuruluş yıl dönümü için bir araya gelen Furkan gönüllüleri Adana Atatürk parkında basın açıklaması düzenledi. Vakfın geçmişi, hedefi ve faaliyetlerinden bahseden basın açıklamasının ardından kayyum atanan vakıf binasına kadar yürüyüş yapan Furkan gönüllüleri, vakfın kapısına gül bıraktı. Bir çok hayır faaliyetinin kapısını aralayan vakıf şuan kayyum atanarak kapısına kilit vurulmuş halde.

Basın açıklamasında yer alan ifadelerde vakıflar ilgili şu açıklamalara yer verildi: “Bugün 24 Kasım 2019 Pazar ve Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının da kuruluşunun 25. Yılı…

Vakfımız, 25 yıldır, kurulduğu Kasım 1994 yılından beri bu gayeye yönelik faaliyet ve hizmet çalışmalarına aralıksız olarak devam etmiştir.
Hepimizin malumudur ki İslam, Müslümanları yaşadığı toplumun gidişatından sorumlu tutmuştur. Bu sebeple de iyiliği emretmeyi, kötülükten sakındırmayı farz kılmış ve bundan kaçınmayı şiddetle yasaklamıştır. Vakfımız; İslam’ın emri, Peygamberimizin sünneti olan davet vazifesini yerine getirmek için de çalışmıştır.

Vakfımız, hizmetlerine 28 Şubat süreci gibi ülkemizin zor ve fırtınalı geçen dönemlerinde bile devam etmiştir. Ne yazık ki özellikle son 6 yıldır çeşitli engellemelere maruz kalmış ve sonuçta 30 Ocak 2018 günü bir terör örgütüne baskın yapar gibi, sabaha karşı yapılan bir operasyonla hayırlı nesiller yetiştirmeyi amaç edinen vakfımızın kapısına kilit vuruldu.
Akıllara durgunluk veren bir iddianame ile Vakfın kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi tutuklandı ve 653 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde tutuluyor ve şu an tecrit altında. Tutuklu yargılandığı her iki davadan da tahliye almasına rağmen siyaseten tutuklanmasına tüm Türkiye şahit oldu.” Hayra öncülük etmek gayesiyle hizmet eden Furkan Vakfı, kapısına kilit vurulmasının ardından hayırlı hizmetlerden men edilmiş birçok faaliyet engellenmişti.

Furkan gönüllüleri ise vakıf binasında gerçekleşen hayırlı hizmetlerin ve yapılan ilmi faaliyetlerin yeniden yapılabilmesi için bu haksız muamelenin son bulması adına vakıf binasının önünde bir araya gelerek bina kapısına güller bırakmak istedi. Ancak polisin sözlü ve fiili baskına maruz kalan Furkan Gönülleri, polis müdahalesinden kaynaklı kargaşa yaşadı. Buna rağmen vakıf binasının önüne kadar gelmeyi başaran gönüllüler vakfın kapısına güller bıraktı.