14 Mayıs 2020

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Furkan Vakfı'na ait olduğu gerekçesiyle daha önce mühürlediği öğrencilerin evlerini tekrardan kapatacağını bildirdi. Üniversiteli öğrencilere ait bu evler, 2 yıl önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Furkan Vakfına ait yurt olduğu iddiasıyla kapatılarak öğrencilerin mağduriyet yaşamasına sebep olmuştu.

Mahkemenin iddia yetersizliği kararıyla açtığı evlere iki yıl sonra aynı gerekçe ile tekrar giden memurlar, mühürleme kararı aldıklarını söyleyerek öğrencilerden evlerini boşaltmasını istedi.
2 Yıl önce dönem ortasında üniverste öğrencilerini evlerinden çıkararak mağdur eden müdürlük, öğrencilerin evleri için Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfı'na 40'ar bin lira para cezası kesmişti. Müdürlüğün vermiş olduğu kapatma ve para cezasına, vakfa atanmış olan kayyum tarafından itiraz edilmiş, dosya Adana Sulh Ceza Hâkimliğine gönderilmişti.

İnceleme sonucu evlerin vakfa ait olduğuna dair somut delil bulunamaması, bahsi geçen evlerin üçüncü şahıslara ait olduğu ve Adana'da eğitimleri devam eden öğrenciler tarafından kullanıldığı kararına varılarak evlerin açılmasına ve verilen para cezalarının iptaline hükmedilmişti.

Öğrencilerin bir önceki maddi ve manevi mağduriyetleri telafi edilmeden, hakkında mahkeme kararı bulunan evlerin yakın zamanda tekrardan aynı bahanelerle kapatılmaya çalışılması, ülke tarihine kara bir leke olarak kazılmışken, aynı hatanın bir kez daha tekerrür etmesi, Furkan Gönüllülerinin baskılanmaya çalışıldığının apaçık göstergesi olmuştur.

Cuma namazı yasağının kalkması ve Ramazan kültürünün yaşanması için başta Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin yapmış olduğu açıklamalara, gerçekleştirdiğimiz basın açıklamalarına ve sosyal medyada vermiş olduğumuz mücadelelere adeta misilleme yaparcasına gözdağı verilmeye çalışılmasını şiddetle kınar, bu gibi tehditkâr girişimlerin Furkan Gönüllülerine geri adım attırmayacağını tüm kamuoyuna bildirmek isteriz.