02 Haz 2020

Furkan Gönüllüsü Öğrencilerin Evlerine Bir Kez Daha Kapatma Tehdidi!

Adana Valiliği tarafından hakkında kapatılma kararı çıkartılan 10 öğrenci evinden biri, daha önce herhangi bir tebligat yapılmadığı halde bugün kapatılma tehlikesi ile bir kez daha karşı karşıya kaldı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Furkan Vakfına ait olduğu gerekçesiyle daha önce mühürlenen ve hakkında mesken kararı bulunan öğrencilerin evlerin bugün tekrardan kapatacağını bildirdi.

Mahalle sakinleri, Furkan Gönüllüsü oldukları için evlerinden atılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan öğrencileri yalnız bırakmadı.

Mühürleme işlemi için geldiklerini öğrenen halk evin önünde toplanarak öğrencilere destek verdi. Boşaltılması için bir kez daha ek süre verilen öğrenci evleri hakkında kapatma tehdidi devam ettiriliyor.
Adana Valiliği haksız kararından dönmeli evlerin boşaltılması için ek süre veren yetkililer öğrencileri hiçbir zaman sokağa atmamalıdır.

Hakkında mesken kararı bulunan öğrenci evleri, 2 yıl önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Furkan Vakfına ait yurt olduğu iddiasıyla kapatılarak öğrencilerin mağduriyet yaşamasına sebep olunmuştu.

Mahkemenin iddia yetersizliği kararıyla açtığı evlere iki yıl sonra aynı gerekçe ile tekrar giden memurlar, mühürleme kararı aldıklarını söyleyerek öğrencilerden evlerini boşaltmasını istedi. 2 Yıl önce dönem ortasında üniversite öğrencilerini evlerinden çıkararak mağdur eden müdürlük, öğrencilerin evleri için Furkan Eğitim Ve Hizmet Vakfına 40'ar bin lira para cezası kesmişti. Müdürlüğün vermiş olduğu kapatma ve para cezasına, vakfa atanmış olan kayyum tarafından itiraz edilmiş, dosya Adana Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmişti.

İnceleme sonucu evlerin vakfa ait olduğuna dair somut delil bulunamaması, bahsi geçen evlerin üçüncü şahıslara ait olduğu ve Adana'da eğitimleri devam eden öğrenciler tarafından kullanıldığı kararına varılarak evlerin açılmasına ve verilen para cezalarının iptaline hükmedilmişti.

Öğrencilerin bir önceki maddi ve manevi mağduriyetleri telafi edilmeden, hakkında mahkeme kararı bulunan evlerin yakın zamanda tekrardan aynı bahanelerle kapatılmaya çalışılması, ülke tarihine kara bir leke olarak geçerken, aynı hatanın bir kez daha tekerrür etmesi, Furkan Gönüllülerinin baskılanmaya çalışıldığının apaçık göstergesi olmuştur

Cuma namazı yasağının kalkması ve Ramazan kültürünün yaşanması için başta Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin yapmış olduğu açıklamalara, gerçekleştirdiğimiz basın açıklamalarına ve sosyal medyada vermiş olduğumuz mücadelelere adeta misilleme yaparcasına gözdağı verilmeye çalışılmasını şiddetle kınar, bu gibi tehditkar girişimlerin Furkan Gönüllülerine geri adım attırmayacağını tüm kamuoyuna bildirmek isteriz.