03 Mayıs 2021
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2021 23:29:15

Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye’nin dört bir tarafında yaşayan Furkan Gönüllüleri itikaf ibadetini gerçekleştirmek için çeşitli camilerde itikafa girdi.

Ancak tam kapanma ve getirilen yasaklar bahane edilerek bilhassa Gaziantep ve Manisa şehrinde itikafa girmek isteyen Furkan Gönüllüleri engelleme ile karşılaştı. Gaziantep’in çeşitli camilerinde, cami içinde darp edilen ve biber gazına maruz kalan toplamda 56 kişi gözaltına alındı. Manisa’da da camide itikafa girmek isteyen 10 kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Oteller ve tatil yerleri hınca hınç dolu olduğu halde herhangi bir müdahale yapılmazken Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirebilmek için pandemi tedbirlerini de alarak camilerde itikafa girmek isteyen Müslümanlara sert bir müdahalede bulunuldu.

Furkan Gönüllülerini camiden çıkarmak için biber gazı sıkanların postalları ile camiye girdiği ve yeterli genişlikte birbirlerinden uzakta ibadet eden 5-10 Müslümana oruçlu oldukları halde biber gazı ile müdahale ettiği görüntüler ise sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşerken izleyenleri hayretler içerisinde bıraktı.

Ellerinde Kuran ve tesbih olan Müslümanların zorla gözaltı aracına bindirilerek Emniyete götürüldüğü görüntüler ise unutulmamak üzere tarihe geçti. Mahallesindeki camide itikafa girmek isteyenlere sokağa çıkma yasağı kapsamında ceza yazıldığı öğrenildi.

Dün geceden beri yaşananları ve bilhassa Gaziantep’te oruçlu oldukları halde Furkan Gönüllülerinin biber gazı ile müdahale edilerek gözaltına alınmasını kınıyoruz ve bir an önce yapılan bu yanlıştan dönülmesini temenni ediyoruz.

Otellerdeki toplu eğlencelere yapılmayan müdahale camilere yapıldı!

Benzeri bir müdahalenin ne otel partilerinde ne maçlarda ne de lebaleb dolu kongrelerde yapılmaması “pandeminin bahane olduğu” gerçeğini bir kez daha gözle önüne sermiştir.

Gaziantep ve Manisa’da kolluk kuvvetlerinin zoruyla camilerden çıkarılıp gözaltına alınan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetleri sosyal medyada yayınladıkları video ve fotoğraflarla dile getirdi.

Yaşananlara sosyal medyada farklı inanç ve görüşteki binlerce kişi tepki gösterdi. Söz konusu İbadet olunca biber gazı ve coplarla hazır bekleyen kolluk kuvvetlerinin, kalabalık otel eğlencelerinde ve parti kongrelerinde nerede olduğu sorgulandı.

Furkan Gönüllülerine gelen destek mesajlarından bazıları şu şekilde;

İlgili yazılarımı okumak için tıkalyınız:

Camide itikafa girmek isteyen Furkan vakfı gönüllüleri

Camide itikafa girmek isteyen Furkan vakfı üyeleri